Υλικά για 6 άτομα

  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 300 γρ. πατάτες, μικρές, βρασμένες, κομμένες στη μέση
  • 6 καρότα, βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ, ακέρωτα
  • 2 κ.σ. αγριοκύμινο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. κόλιανδρο, φρεσκοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να κάψουν λίγο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε προσεκτικά για 3-5 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πάλι με προσοχή.
  4. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Tips

  • Τα λαχανικά πρέπει να βράσουν, όχι όμως να λιώσουν. Για να διαπιστώσουμε αν έχουν βράσει, τα τρυπάμε με ένα μαχαιράκι. Αν βγαίνει με ευκολία είναι έτοιμα.
  • Τα φασολάκια δεν χρειάζονται παρά ελάχιστο βράσιμο, διότι είναι καλό να «κρατούν» λίγο.
  • Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, οπότε, προτού προσθέσουμε αλάτι στη σαλάτα, πρέπει να δοκιμάσουμε.