Υλικά για 10 άτομα

  • 2 κιλά πατάτες, μικρές, με τη φλούδα τους, βιολογικές
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 λεμόνι, 1 μανταρίνι, ακέρωτα
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κλωναράκι φρέσκου δενδρολίβανου ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, σπιτικό ή από βιολογικό κύβο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί σε μία στρώση ώστε να μην επικαλύπτονται και να κάνουν ωραία κρούστα.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα, ώσπου να μελώσουν. Κατά διαστήματα τις ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

Tip

Εναλλακτικά, βράζουμε πρώτα τις πατάτες για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τις βάζουμε στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά. Στην περίπτωση αυτή, θα μειωθεί περίπου στα 40 λεπτά ο χρόνος ψησίματος.