Υλικά για 4 άτομα
- 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές πράσινες, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
- 270 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια
- 2 κ.γ. σαφράν σε σκόνη (ή κουρκουμά)
- 150 γρ. αρακάς
- 900 ml ζωμό λαχανικών, ζεστό, σπιτικό ή από βιολογικό κύβο
- 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κυβάκια
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι με τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τα μανιτάρια, μαζί με το σαφράν, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ζωμό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το ρύζι να βράσει όση ώρα προτείνεται στη συσκευασία.
- Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε την ντομάτα.
- Οταν είναι έτοιμη η παέγια, την πασπαλίζουμε με το βασιλικό και τα αμύγδαλα, αφού προηγουμένως τα καβουρδίσουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σκέτα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
Tips
- Αν θέλουμε πιο πλούσια την παέγια, προσθέτουμε στο σοτάρισμα και μπουκιές κοτόπουλου, ή γαρίδες ή καλαμαράκι.
- Με τα λαχανικά αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας. Επίσης, προσθέτουμε ό,τι μυρωδικό μάς αρέσει, όπως μαϊντανό, άνηθο, αλλά και ρίγανη και θυμάρι.