Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
  • 1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Eκτέλεση

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το ανακατεύουμε ώσπου να γυαλίσει, χωρίς όμως να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα φέρνουμε δυο τρεις βόλτες, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
  3. Σε 5-6 λεπτά προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, 1 ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για περίπου 30 λεπτά. Κατά διαστήματα ελέγχουμε αν χρειάζεται αν προσθέσουμε νερό για να μην κολλήσουν τα φασολάκια. Ισως χρειαστεί περισσότερος χρόνος, εξαρτάται από το πόσο τρυφερά είναι τα φασολάκια.
  4. Περίπου 10 λεπτά προτού αποσύρουμε από τη φωτιά, όταν δηλαδή το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Τρώγεται εξίσου καλά ζεστό και κρύο.

Tips

  • Δοκιμάστε να το σερβίρετε με γιαούρτι σακούλας στο πλάι. Του ταιριάζει πολύ.
  • Αν η μουστάρδα τύπου Dijon σάς φαίνεται έντονη, αντικαταστήστε τη με μία πιο απαλή.