Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
- 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι λευκό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 2 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεματάμε τα βλίτα, για 3-4 λεπτά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
- Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να διατηρηθούν πράσινα. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να γυαλίσουν και να μαραθούν και προσθέτουμε την ντομάτα.
- Αφού τα φέρουμε 2-3 βόλτες, ρίχνουμε και τα βλίτα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν 10-15 λεπτά προτού σερβίρουμε. Τρώγονται εξίσου ωραία και κρύα.
Tips
- Προσθέστε λίγη τριμμένη φέτα λίγο προτού κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά.
- Αν βρείτε και στύφνο στη λαϊκή μαζί με τα βλίτα, μην παραλείψετε να τον προσθέσετε στο φαγητό σας για έξτρα άρωμα.