Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι λευκό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεματάμε τα βλίτα, για 3-4 λεπτά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
  2. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να διατηρηθούν πράσινα. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
  3. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να γυαλίσουν και να μαραθούν και προσθέτουμε την ντομάτα.
  4. Αφού τα φέρουμε 2-3 βόλτες, ρίχνουμε και τα βλίτα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα υγρά και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν 10-15 λεπτά προτού σερβίρουμε. Τρώγονται εξίσου ωραία και κρύα.

Tips

  • Προσθέστε λίγη τριμμένη φέτα λίγο προτού κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά.
  • Αν βρείτε και στύφνο στη λαϊκή μαζί με τα βλίτα, μην παραλείψετε να τον προσθέσετε στο φαγητό σας για έξτρα άρωμα.