Οι μπανάνες είναι τροπικά φρούτα και δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, αυτός είναι ο λόγος που δεν τις τοποθετούμε στο ψυγείο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσουμε τις μπανάνες μας είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά όταν δεν έχουν ακόμη ωριμάσει. Όταν η μπανάνα ωριμάζει, μαλακώνει, γίνεται πιο γλυκιά, πιο αρωματική, αλλά και πιο… καφέ. Αυτός ο αποχρωματισμός δεν αποτελεί ένδειξη ότι έχει χαλάσει, αλλά πρόκειται για το φυσικό μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης της μπανάνας και σημάδι ότι το άμυλο έχει μετατραπεί σε ζάχαρη. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε τις μπανάνες νωπές για όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι να τις αγοράσουμε όταν είναι ακόμα λίγο άγουρες και να τις αφήσουμε να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς σακούλα. Το κόλπο για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες είναι.. η πλαστική μεμβράνη. Μόλις τις αγοράσετε, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να τις ξεχωρίσετε και να τυλίξετε με τη μεμβράνη καλά το κάθε κοτσάνι. Δείτε το βίντεο:
Το κόλπο για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Kάθε παιδί πρέπει να έχει αυτές τις 3 δεξιότητες Οι πρακτικές δεξιότητες προετοιμάζουν το παιδί για τη μελλοντική του ζωή και συχνά τις ξεχνάμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρέσει στα παιδιά να πετούν χαρταετό; Συν tips για να πετάξετε τον χαρταετό σας σήμερα με ασφάλεια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γονείς: Ανακτήστε την ψυχραιμία σας σε 60 δευτερόλεπτα Διαβάστε 4 χρήσιμες και απλές στρατηγικές για να μην χάνετε την ψυχραιμία σας μπροστά στα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ