Τα σφιχτά βρασμένα αυγά είναι οι πρωταγωνιστές το Πάσχα, αλλά από τη στιγμή που αλλοιώνονται γρήγορα – και είναι τρωτά στα βακτηρίδια – πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να αποφύγετε τυχόν τροφικές δηλητηριάσεις.
–  Να πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν βάψετε τα αυγά και να χρησιμοποιείτε βαφές που είναι κατάλληλες για φαγητά.
–  Αν είστε από εκείνους που σας αρέσει η Πασχαλινή διακόσμηση, τότε να φτιάξετε δυο παρτίδες αυγών: μια για τη διακόσμηση και μια για κατανάλωση.
–  Αν σχεδιάζετε να φτιάξετε τα αυγά μερικές ημέρες πριν τα καταναλώσετε, τότε πρέπει να τα φυλάξετε στο ψυγείο και όχι πάνω στο τραπέζι του σαλονιού.
–  Να μην τρώτε ποτέ αυγά που έχουν μείνει εκτός ψυγείου περισσότερο από δύο ώρες, ούτε αυτά που έχει σπάσει το τσόφλι τους γιατί μπορεί να εισχωρήσουν βακτηρίδια.
–  Να φροντίσετε να καταναλώσετε όλα τα σφιχτά βρασμένα αυγά μέσα σε διάστημα 10 ημερών. Αν έχετε φτιάξει διάφορα πιάτα – όπως σαλάτα με αβγά ή devil eggs  – και έχουν περισσέψει, φροντίστε να τα φάτε μέσα σε τρεις ημέρες (εφ’ όσον έχουν συντηρηθεί στο ψυγείο).