Πώς να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ. Γυρίζετε από το σούπερ μάρκετ πάντα με περιττά προϊόντα; Προτιμάτε τις προσφορές αλλά στο τέλος ξοδεύετε περισσότερα χρήματα επιβαρύνοντας αρκετά τον μηνιαίο σας προγραμματισμό; Εμείς σας δίνουμε 10 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα ψώνια σας βγαίνοντας κερδισμένοι. 1. Αποφύγετε τα «παραπλανητικά» προϊόντα που θα δείτε στην είσοδο Δεν είναι τυχαίο πως κάθε σούπερ μάρκετ τοποθετεί το φούρνο ή τα λουλούδια κοντά στη πόρτα της εισόδου. Τα αρώματα και τα χρώματα μας κάνουν αμέσως να αισθανόμαστε καλύτερα, ωστόσο πριν αγοράσετε κρουασάν, σκεφτείτε πως πρόκειται για ένα παροδικό συναίσθημα.  2. Μην παίρνετε μεγάλα καρότσια Συνήθως αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε τελειώσει τα ψώνια μέχρι να δούμε το καρότσι ή το καλάθι να γεμίζει. Αν πάρουμε ένα μικρότερο τότε μπορεί να γλιτώσουμε χρήματα. 

3. Κατευθυνθείτε στο διάδρομο με τα βασικά προϊόντα

Λέγοντας βασικά εννοούμε τα προϊόντα τα οποία ήρθατε να αγοράσετε σύμφωνα με το αρχικό πλάνο. Δεν είναι τυχαίο που βρίσκονται πάντα σχεδόν στη μέση του καταστήματος και πρώτα κάνεις μια βόλτα στους διαδρόμους με τις σοκολάτες και τα τσιπς.  4. Κοιτάξτε «χαμηλά»  Στη γλώσσα του μάρκετινγκ ονομάζεται «στρατηγική των ραφιών». Τι σημαίνει αυτό; Τα πιο ακριβά  προϊόντα βρίσκονται στο σημείο που θα πέσει πρώτα το μάτι μας. Όμως αν ψάξουμε πιο διεξοδικά προς τα κάτω, θα βρούμε αυτό που ζητάμε και σίγουρα σε καλύτερη τιμή. 

5. Ψωνίζετε πάντα με λίστα

Πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ καταγράψτε τις ανάγκες σας σε μια λίστα. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε τις επιπλέον βόλτες, οπότε και τον κίνδυνο να πάρετε πράγματα που δεν χρειάζεστε.  6. Πληρώστε με μετρητά (όσο αυτό είναι δυνατόν) Το να πληρώνετε με μετρητά είναι το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο, που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα περιττά έξοδα. Καθορίστε από την αρχή ένα πλάνο με το πόσα χρήματα θέλετε να χαλάσετε και πάρετε μαζί σας το συγκεκριμένο ποσό. Με την πιστωτική κάρτα δεν έχουμε αίσθηση του αριθμού που θα χρειαστεί να ξοδέψουμε» 7. Μην πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι Μην ψωνίζετε όταν είστε πεινασμένοι καθώς είναι πιο δύσκολο να αντισταθείτε σε προσφορές, αν κοιλιά σας γουργουρίζει. Τα λαχταριστά γλυκά στην γωνιά του φούρνου φαίνονται ακόμη πιο λαχταριστά όταν πεινάτε. 8. Ψωνίστε μόνοι σας Αν είναι δυνατόν αφήστε τα παιδιά στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο θα είστε πιο συγκεντρωμένοι ώστε να επιλέξετε τα προϊόντα με τις πιο συμφέρουσες προσφορές και επίσης δεν έχετε κάποιον να σας ζητάει επίμονα σοκολάτες και πατατάκια! 9. Μην προτιμάτε πάντα τις προσφορές Αξιολογήστε αν χρειάζεστε το επιπλέον προϊόν. Όσο συμφέρουσες και αν είναι αυτές οι προσφορές πολλές φορές δεν χρειαζόμαστε περισσότερα από ένα τεμάχια του συγκεκριμένου προϊόντος. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε αν έχετε χώρο για να το αποθηκεύσετε. Επίσης οι προσφορές σε κάποια προτεινόμενα προϊόντα που ισχυρίζονται τα καταστήματα είναι πλασματικές. 10. Προσοχή στα εκπτωτικά κουπόνια  Πρόκειται συχνά για μια παγίδα ώστε να αγοράσετε περισσότερα από αυτά που θέλετε. Οπότε, προσοχή!