Συν… φαντασία και χαρτί και χείρας κίνει…
Ότι πιο απλό, πρωτότυπο και εύκολο δηλαδή, αφού με ένα κομμάτι χαρτόνι, λίγη φαντασία και απαραιτήτως απαλά και λεπτεπίλεπτα παιδικά χεράκια, αυτή η πολύ όμορφη ιδέα για χειροποίητες κάρτες πραγματικά δημιουργεί μικρά θαυματάκια χειροτεχνίας.
Και όχι μόνο, αφού αποτελούν και ευφάνταστα δώρα που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά  και να ευχηθούν με τον δικό τους τρόπο στον μπαμπά ή στην μαμά, στον παππού ή στην γιαγιά… στον αγαπημένο τους φίλο.
Επιπλέον αυτές οι κάρτες όχι μόνο συντελούν διασκεδαστικά στην λεπτή κινητική ανάπτυξη των χεριών του παιδιού αλλά αποτελεί και μια εύκολη και αθόρυβη δραστηριότητα, την οποία μπορείτε να πάρετε μαζί σας οπουδήποτε, ακόμα και στο αυτοκίνητο και στα μακρινά ταξίδια για να απασχολήσετε το παιδί με έμπνευση, χαρά και δημιουργία.
Θα χρειαστείτε:
Ένα κομμάτι χαρτόνι ή σκληρό χαρτί (διαστάσεων επιλογής σας)
Πολύχρωμες μάλλινες κλωστές
Πλαστική βελόνα
Ψαλίδι, σφυρί και καρφί
Εκτέλεση
Πάρτε το χαρτόνι και σχεδιάστε πάνω το σχέδιο που αρέσει στο παιδί σας.
  Με ένα σφυρί και ένα καρφί, κάνετε τρύπες σε όλο το μήκος του σχεδίου.
Καλό θα ήταν να έχετε τοποθετήσει ανάμεσα στο χαρτόνι και την επιφάνεια εργασίας κάποιο υλικό (άλλο χαρτόνι ή πετσέτα) που θα μπορούσε να προστατεύσει την επιφάνεια εργασίας σας.
Πάρτε τα πολύχρωμα μάλλινα νήματα με την βοήθεια μιας πλαστικής βελόνας (είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά) δείξτε στο παιδί πώς να περνάει την βελόνα από την μία τρύπα στην άλλη ώστε να «κεντήσει» την κάρτα του.
Όταν ολοκληρωθεί το κέντημα, κάνουμε ένα κόμπο στο πίσω μέρος της κάρτας και … έτοιμη η χειροποίητη κάρτα του!