Τώρα που ο καιρός έχει φορέσει την ανοιξιάτικη του διάθεση εκμεταλλευτείτε μια από τις πιο ευχάριστες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, την κηπουρική και περάστε δημιουργικά μαζί με τα παιδιά τον ελεύθερο σας χρόνο.
Η κηπουρική μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μια δημιουργική διέξοδο από την πίεση της καθημερινότητας και ταυτόχρονα αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη φύση και τις ιδιαίτερες ανάγκες που αυτή έχει και εν πολλοίς οι άνθρωποι της πόλης έχουν ξεχάσει.
Επίσης με την κηπουρική μπορούν να μάθουν έννοιες όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, η φροντίδα και η δημιουργικότητα.  
Προσαρμόσετε λοιπόν τον κήπο ή τη βεράντα στα δικά τους μέτρα ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν τη φύση, να βιώσουν την αρμονία, την ισορροπία και την πειθαρχία της.
Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά την κηπουρική
–  Αρχικά  και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλειά τους. Γι’ αυτό απομακρύνετε ή περιορίστε την πρόσβαση σε φυτά με αγκάθια.
–  Τα εργαλεία κήπου που θα χρησιμοποιούν τα παιδιά θα πρέπει να είναι ανθεκτικά και να έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για τα παιδικά χεράκια. Σε περιπτώσεις που αντί για κήπο έχουμε μόνο βεράντα, θα πρέπει οι γλάστρες ή τα παρτέρια να τοποθετηθούν σε τέτοιο σημείο ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση να χρησιμοποιηθούν ως σκαλοπάτι για πτώση. Καλό θα είναι να υπάρχει πάντα ένας συνοδός κοντά στο παιδί καθ’ όλη την διάρκεια της δραστηριότητας
–  Τα υλικά που μας προσφέρει η γη είναι άφθονα: με χώμα και νερό, φύλλα από δέντρα και ξυλαράκια, σαλιγκάρια και μερμήγκια, θα δημιουργήσουμε ένα μικρό εργαστήρι παρατήρησης του κήπου.
–  Μικρές γλάστρες, πλαστικά ή γαλβανιζέ δοχεία γίνονται αντικείμενα έμπνευσης για να ξεχωρίσουμε τα φυτά που συλλέγουμε. Βοηθήστε τα παιδιά  να πάρουν λίγο φρέσκο ​​δεντρολίβανο, μαϊντανό και δυόσμο από το  βοτανόκηπό σας και προσθέστε τα σε μικρά δοχεία για επιπλέον δημιουργικό  παιχνίδι. Τι είναι, πως λέγεται, πως μυρίζει, πως είναι η υφή του και άλλα πολλά που θα προκαλέσουν τις αισθήσεις τους
–  Προτιμήστε τα εποχιακά φυτά που έχουν ζωηρά χρώματα αλλά και εντυπωσιακά άνθη, όπως ο ηλίανθος και το πουλί του παραδείσου.
–  Φυτέψτε καρποφόρα δέντρα και λαχανικά. Αφήστε τα να κόψουν την πρώτη συγκομιδή με τα χεράκια τους. Εσείς θα χρειαστείτε νέα φυτά, εκείνα όμως θα το απολαύσουν.
–  Εξοπλίστε τους μικρούς κηπουρούς με εργαλεία κηπουρικής, κατάλληλα για παιδιά.
–  Προσπαθήστε να τα συμπεριλάβετε σε όλες τις δουλειές, βρίσκοντας κάτι που θα μπορούν να φέρουν εις πέρας
–  Δώστε τους μερικά φυτά για τα οποία θα είναι υπεύθυνα.
–  Καλλιεργήστε  είδη που έχουν ταχεία ανάπτυξη για να κρατάτε το ενδιαφέρον τους ζωντανό (ραπανάκια, μαρούλια, ρόκα κλπ.)
–  Τέλος συγκομίστε τη σοδειά μαζί με το παιδί και μαγειρέψτε τα λαχανικά για το μεσημεριανό φαγητό και επιβραβεύετε πάντα τις προσπάθειες των μικρών κηπουρών.

Ο βασικός εξοπλισμός των μικρών και μεγάλων κηπουρών

Είδη κήπου
Σπιτάκια κήπου. Τα σπιτάκια κήπου εκτός από extra αποθηκευτικό χώρο αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον καταφύγιο για τα παιδιά. Εκεί θα μαστορέψουν, θα ψάξουν, θα πειραματιστούν με εργαλεία και αξεσουάρ και στον κήπο σας; Δείτε στο Praktiker σπιτάκια κήπου διαφόρων ειδών και διαστάσεων και επιλέξτε εκείνο που σας εξυπηρετεί καλύτερα.
Διακοσμητικά κήπου: Φαναράκια, κασπώ σε σχήμα ποδήλατο και άλλα παιχνιδιάρικα αξεσουάρ, μπορούν να κινήσουν το αισθητικό ενδιαφέρον των παιδιών που γενικά λατρεύουν τη διακόσμηση  
Εργαλεία κήπου
Τα κατάλληλα εργαλεία είναι που κάνουν το σωστό μάστορα! Συγκρίνετε χαρακτηριστικά & αγοράστε τα εργαλεία σας στις καλύτερες τιμές. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες κάθε κατασκευαστή, για να έχουν τα εργαλεία σας την καλύτερη απόδοση.
Μηχανήματα κήπου
Στο Praktiker θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε μηχανήματα για σκάψιμο, κόψιμο και διαμόρφωση, ώστε να περιποιηθείτε τον κήπο σας παρέα με τα παιδιά
Γλάστρες
Οι γλάστρες είναι ο παράδεισος των παιδιών που λατρεύουν να φυτεύουν να ποτίζουν και  να ανακατεύονται με τα χώματα. Βρείτε στο Praktiker γλάστρες & κασπώ διαφόρων υλικών, αποχρώσεων και διαστάσεων και διαμορφώστε τον κήπο σας όπως αρέσει σε εσάς και τα παιδιά σας. θέλετε.
Έπιπλα κήπου & βεράντας
Τα έπιπλα κήπου και βεράντας αποτελούν το πιο όμορφο κομμάτι του εξωτερικού χώρου μια που είναι ταυτόσημα της χαλάρωσης και της ξεκούρασης.  Βρείτε στο Praktiker όμορφα έπιπλα κήπου & βεράντας, λειτουργικά αξεσουάρ κήπου και διαμορφώστε τον κήπο σας σαν ένα επιπλέον δωμάτιο του σπιτιού σας!

Παρακολουθείστε τo βίντεο που ακολουθεί… θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές και ιδέες που, όχι μόνο θα σας μυήσουν στον μαγικό κόσμο της κηπουρικής, αλλά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν μικρό επίγειο παράδεισο στον χώρο σας!

  Αν νιώθετε πως μάθατε τα πάντα, μπείτε να κάνετε το Test εδώ