Tips & Χρήσιμα

Προστατεύσετε τα ρούχα σας από τον σκόρο με φυσικούς τρόπους!

04/05/2015

Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Προστατεύσετε τα ρούχα σας από τον σκόρο με φυσικούς τρόπους!
Θέλετε να προστατεύσετε τα ρούχα σας από τον σκόρο χωρίς να χρησιμοποιήσετε την ανθυγιεινή ναφθαλίνη; Δείτε πώς θα το κάνετε με τους πλέον φυσικούς τρόπους.


Αφήστε τα στον ήλιο
Ο σκόρος τείνει να βρίσκει καταφύγιο σε σκοτεινά και υγρά μέρη. Πέρα από το να βγάλετε τα ρούχα σας στον ήλιο, καλό είναι να αερίσετε καλά τους αποθηκευτικούς χώρους σας και να βεβαιωθείτε ότι αυτοί δεν υποφέρουν από... υγρασία. Αν θέλετε να ενισχύσετε τη «μόνωση» των συρταριών και της ντουλάπας ενάντια στην υγρασία, δεν έχετε παρά να στρώσετε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα στα συρτάρια σας.

Τοποθετήστε «φυσικά» αρωματικά
Υπάρχουν πολλά αρωματικά βότανα τα οποία απωθούν το σκόρο. Φτιάξτε, λοιπόν, ένα μείγμα από αποξηραμένο δεντρολίβανο, καπνό, λεβάντα, μαύρο πιπέρι, μέντα και φλούδες κέδρου, βάλτε το σε σακουλάκια και φυλάξτε τα μαζί με τα μάλλινα.

Αποφύγετε τη ζέστη
Ο σκόρος γονιμοποιείται μόνο σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε οι μέτριες του χαλάνε τα σχέδια!

Αερίστε
Ο σκόρος επίσης «λατρεύει» την υγρασία, οπότε αν αερίζετε σωστά μπορείτε να τον απομακρύνετε!

Μην στοιβάζετε τα ρούχα
Αν έχετε ρούχα που δεν φοράτε συχνά, ή κουβέρτες που μαζεύετε τη μία πάνω από την άλλη, σταματήστε το.Οι στοίβες των μάλλινων, βοηθούν το σκόρο να πολλαπλασιαστεί!

Μην αφήνετε τα ρούχα σας εκτεθειμένα
Όταν μαζεύετε τα πουλόβερ, ή τα χειμωνιάτικα γενικότερα, φροντίστε να τα αποθηκεύετε τακτοποιημένα, όμορφα και καθαρά μέσα σε ειδικές θήκες ή σακούλες. Θυμηθείτε ότι ο σκόρος είναι ιδιαίτερα «τεμπέλης» και δεν θα μπει στη διαδικασία να τρυπήσει το πλαστικό ή το ύφασμα.

Προσοχή στα ρούχα από «δεύτερο χέρι»
Σε περίπτωση που αγοράζετε τέτοιου είδους ρούχα, προσοχή! Μπορεί κάποιο από αυτά τα κομμάτια που δεν έχετε ελέγξει να κάνουν το κακό και να «μολύνουν» όλα τα άλλα.

Προσοχή στην καθαριότητα
Ο ρόλος της καθαριότητας, είναι πολύ βασικός στην καταπολέμηση του σκόρου! Φροντίστε να έχετε πάντα καθαρές τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας, ειδικά στις αλλαγές σεζόν.

Προσοχή στα βρώμικα ρούχα
Μην μαζεύετε ποτέ ρούχα που δεν έχουν πλυθεί, ή έστω αεριστεί πιο πριν.


Σχετικά Άρθρα

Αυτό το απλό κόλπο θα κάνει τα πιάτα σας πιο καθαρά από ποτέ!
Σίγουρα, δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε με τον τρόπο αυτό ένα λεμόνι!Το ακούμε συχνά από τις παλιές νοικοκυρές, και το γνωρίζουμε...
10 χρήσεις της ζάχαρης που (ίσως) δεν γνωρίζετε!
Αν και μάλλον επιβλαβής για την υγεία η ζάχαρη έχει πολλές ευεργετικές χρήσεις που ίσως δεν γνωρίζετε!
Όλα τα μυστικά για να δουλεύει σωστά το πλυντήριο πιάτων σας!
Τι να κάνετε για να μην χάσετε το παιδί σας σε δημόσιους χώρους
Για κάθε γονέα, αποτελεί μεγάλο φόβο το να χάσει το παιδί του σε δημόσιο χώρο, όπως το εμπορικό κέντρο ή η παραλία.Ο φόβος αυξάνεται μέσα σα...
Ποιες αρρώστιες μεταδίδει ο κάδος του πλυντηρίου;
Αν συνηθίζετε να πλένετε τα ρούχα σας σε χαμηλές θερμοκρασίες, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε μια που πρόσφατη έρευνα μας πληροφορεί, ότι τα ...
Χριστουγεννιάτικο αρωματικό χώρου: Φτιάξτε το μόνοι σας
Φτιάξτε μόνοι σας ένα εύκολο και υγιεινό αρωματικό χώρου για να...μυρίσει ΧριστούγενναTα περισσότερα αρωματικά χώρου που κυκλοφορούν στο εμπ...