Σίγουρα, δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε με τον τρόπο αυτό ένα λεμόνι!

Το ακούμε συχνά από τις παλιές νοικοκυρές, και το γνωρίζουμε κι εμείς οι νεότερες: Όταν η φύση σού προσφέρει λεμόνια… καθάρισε το σπίτι σου! Αυτό το εσπεριδοειδές φρούτο έχει διάφορες πρακτικές χρήσεις στην καθαριότητα του σπιτιού, από την αφαίρεση λεκέδων μέχρι το φρεσκάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων. Ενώ αυτό το κόλπο με το πλυντήριο πιάτων μπορεί να είναι και το πιο έξυπνο απ’ όλα!

Την επόμενη φορά που θα είστε έτοιμες να βάλετε τα πιάτα για πλύσιμο, τοποθετήστε μισό λεμόνι στον κάδο του πλυντηρίου (δεν χρειάζεται να είναι φρεσκοκομμένο – μπορεί κάλλιστα να είναι ήδη στυμμένο). Καλό θα είναι να το βάλετε στο πάνω μέρος του πλυντηρίου, είτε κάτω από ένα σουρωτήρι είτε κάπου να ακουμπάει σταθερά, ή μέσα στο δοχείο με τα μαχαιροπίρουνα, για να μην μετακινείται πέρα-δώθε κατά την πλύση. Στη συνέχεια, ξεκινήστε την πλύση κανονικά.

Όταν τελειώσει το πλυντήριο, ανοίγοντάς το θα διαπιστώσετε ότι τα πιάτα σας είναι πιο γυαλιστερά από ποτέ. Μάλιστα, θα παρατηρήσετε ότι το λεμόνι θα έχει αφήσει πίσω του μια ιδιαίτερη ευωδία, προσδίδοντάς τους επιπλέον φρεσκάδα.

Αφού, λοιπόν, θα κάνετε μια ωραία συνταγή με λεμόνια, θυμηθείτε να μην τα πετάξετε μετά τη χρήση τους… βάλτε τα στο πλυντήριο πιάτων και κάντε τα πιάτα σας να αστράφτουν από καθαριότητα!