Υλικά 1 κιλό βερίκοκα 800 γραµµάρια ζάχαρη 1/2 λεμόνι (χυμός) Εκτέλεση Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας και αφαιρούμε τα κουκούτσια Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τοποθετώντας μια στρώση φρούτων, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές. Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄, έως ότου η μαρµελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2. *Μικρά μυστικά επιτυχίας Διαλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Αν κάνετε για πρώτη φορά μαρµελάδα, να τη βράσετε λιγότερη ώρα, να την αφήσετε να κρυώσει και να τη δέσετε ξανά για λίγα λεπτά. Κι αυτό για να πετύχουμε πιο σωστό δέσιμο – να µη µας βγει ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ αραιή.