βρέφος

υγεία | ανάπτυξη | διατροφή | φροντίδα | θηλασμός |

10 χρήσιμα tips για κάθε νέα μαμά!

17/04/2013
Από: Ελένη Καραγιάννη |  σχολιάστε
10 χρήσιμα tips για κάθε νέα μαμά!
Όπως τα έζησαν άλλες νέες μαμάδες πριν από εσάς. 

1. Όταν το μωρό παίρνει μια έκφραση σαν να κάνει πολλαπλασιασμούς στο μυαλό του, τότε κάνει κακά!

2. Ο ήχος που κάνει το σεσουάρ για τα μαλλιά μπορεί να κάνει το μωρό να σταματήσει να κλαίει. Το γιατί παραμένει ανεξήγητο, αλλά πάντως ισχύει.

3. Βρείτε έναν παιδίατρο που να είναι συμβεβλημένος με το ταμείο ή την ασφαλιστική εταιρεία σας. Θα τον επισκέπτεστε τόσο συχνά που οι αμοιβές του μπορεί να σας φέρουν κοντά στη χρεοκοπία.

4. Εκμεταλλευτείτε αυτούς τους πρώτους μήνες που θα μπορεί να κοιμάται ακόμα κι όταν δίπλα του πέφτουν πυροτεχνήματα για να βγαίνετε! Πολύ σύντομα, θα πρέπει να επιστρέφετε στο σπίτι νωρίς για να το βάλετε για ύπνο και θα φοράτε ήδη τις πιτζάμες σας όταν οι φίλοι σας κανονίζουν να βγουν για φαγητό.

5. Είναι πολύ πιθανό να πάθετε μια μικρή υστερία για διάφορα πράγματα, αλλά μην ανησυχείτε: μέχρι τα πρώτα του γενέθλια θα είστε πολύ πιο χαλαρή απέναντι σε πολλά ζητήματα, όπως για παράδειγμα, τα μικρόβια, η τηλεόραση και η ζάχαρη.

6. Τα μωρά λατρεύουν τους καθρέφτες. Βάλτε μπροστά του έναν και μπορεί να κοιτάζεται για ώρες. Προσοχή: μην κάνετε το λάθος να κοιτάξετε τη δική σας αντανάκλαση!

7. Μια απλή αναφορά στον αριθμό των ωρών που κοιμηθήκατε τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως δίνει το δικαίωμα ακόμα και σε εντελώς άγνωστούς σας ανθρώπους να αρχίζουν να σας αναλύουν πώς έκαναν τα δικά τους παιδιά να κοιμούνται όλη τη νύχτα. Αν δεν έχετε όρεξη, αποφύγετε να αναφερθείτε σ’ αυτό.  

8. Ακόμα κι αν χάσετε όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης μέσα σε λίγες εβδομάδες, θα υπάρξει κάποιος που -κοιτώντας την κοιλιά σας- θα σας ρωτήσει «πότε με το καλό;» (ακόμα κι αν το μωρό είναι μαζί σας). Απλώς, αγνοήστε τον!

9. Όσο καλά κι αν προετοιμάσετε κάθε έξοδό σας με το μωρό, κάτι θα ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, όπως για παράδειγμα δεύτερη πιπίλα ή πάνα. Κατά ένα περίεργο τρόπο είναι βέβαιο ότι αυτό θα είναι και το μοναδικό αντικείμενο που θα ήταν απολύτως απαραίτητο.

10. Μην ξεχνάτε: οι άχαρες στιγμές αυτής της περιόδου, όπως οι κολικοί, οι πόνοι οδοντοφυΐας, οι στριγκλιές, διαρκούν λίγο. Οι όμορφες στιγμές, όπως τα γέλια, οι αστείες γκριμάτσες, η γαλήνια όψη του όταν κοιμάται, οι αγκαλιές σας είναι αυτές που θα θυμάστε για πάντα.

Σχετικά Άρθρα

10 τρόποι να εξασφαλίσετε την υγεία του βρέφους
Ένα καινούριο μωρό ήρθε στη ζωή και στο σπίτι σας. Κι αυτό σας γεμίζει χαρά αλλά και άγχος. Μάθετε πώς θα το κρατήσετε γερό και χαρούμενο αυ...
Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι μαμάδες με το μάρσιπο αγκαλιάς!
Τα τελευταία χρόνια, το babywearing και οι μάρσιποι αγκαλιάς κερδίζουν συνεχώς έδαφος και ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των γονιών ως απαραίτη...
Τα παιδιά που θηλάζουν έχουν υψηλότερο IQ
Κι όμως ο θηλασμός σχετίζεται με την εξυπνάδα των παιδιών. Νέα μεγάλη μελέτη υποστηρίζει ότι όσο περισσότερο θηλάζουν τα μωρά, τόσο πιο επιτ...
Εικόνες: Νεογέννητα 1ας ημέρας στην αγκαλιά της μαμάς τους
Εκπληκτικές φωτογραφίες νέων μαμάδων, που κρατούν τρυφερά στην αγκαλιά τους τα μόλις 24 ωρών μωρά τους! Το «One Day Young» είναι μια υπ...
Ως νέα μαμά, η μπλόγκερ Esther Anderson ξέρει καλά πόσο δύσκολο είναι να γίνουν οι δουλειές μ’ ένα μωρό στο σπίτι.Πριν από λίγο καιρό, μοιρά...
15 πράγματα που ξεχνάμε για τα νεογέννητα
Μετά απ’ όλα όσα βιώνεις ως νέα μαμά -την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τους πρώτους μήνες με ένα τόσο δα πλασματάκι- θα ορκιζόσουν ότι ποτέ μα...