βρέφος

υγεία | ανάπτυξη | διατροφή | φροντίδα | θηλασμός |

Ο μήνας γέννησης του μωρού καθορίζει το επάγγελμα που θα κάνει!

25/04/2013
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
Ο μήνας γέννησης του μωρού καθορίζει το επάγγελμα που θα κάνει!
Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήγαγε η Βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο μήνας γέννησης του βρέφος, επηρεάζει και τη μετέπειτα επαγγελματική του εξέλιξη.

Τα παιδιά που γεννιούνται τον μήνα Ιανουάριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παθολόγοι γιατροί αλλά και φοροεισπράκτορες, ενώ είναι κακός μήνας για τους εργαζομένους σε μεταλλευτικές εταιρείες.

Ο Φεβρουάριος είναι ο τέλειος μήνας για τις καλλιτεχνικές φύσεις ενώ ο Μάρτιος για τους πιλότους.

Τα παιδιά που γεννιούνται Απρίλιο και Μάιο, παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη γκάμα επαγγελμάτων, ενώ έχουν ηγετικές τάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χίτλερ και ο Σαντάμ Χουσεΐν που γεννήθηκαν τον Απρίλιο ενώ και ο ο Τζον Κένεντι και ο Τόνι Μπλερ ήρθαν στον κόσμο το μήνα Μάιο. Βέβαια, αν θέλετε το παιδί σας να γίνει ένας νέος Μπέκαμ, καλύτερα να μην επιλέξετε το μήνα Μάιο, ακόμα και αν ο ίδιος γεννήθηκε τότε.

Όσο για τους καλοκαιρινούς μήνες, ο Ιούνιος είναι καλός μήνας για διευθύνοντες συμβούλους κι επισημαίνεται ότι οι 5 από τους 22 τελευταίους βραβευμένους με Νόμπελ είναι γεννημένοι αυτόν τον μήνα.

Οι καλοί οικοδόμοι γεννιούνται τον Ιούλιο (!!!) όπως επίσης και οι μελλοντικοί επιτυχημένοι καλλιτέχνες! (βλ. Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ).


Ο μήνας Αύγουστος, είναι κατάλληλος για προέδρους, μιας και οι δύο πρόσφατοι Αμερικανοί πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, έχουν τον ίδιο μήνα τα γενέθλια τους. 

Τα κυρίαρχα επαγγέλματα του Σεπτεμβρίου είναι φυσικοί και αθλητές ενώ έχουν την τάση να ακολουθούν ακαδημαϊκή καριέρα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι πιο τυχεροί φαίνεται να είναι οι γεννημένοι το μήνα Οκτώβριο αφού ζουν πιο πολύ από όλους, κατά μέσο όρο 215 ημέρες, ενώ έχουν την τάση να γίνονται επιτυχημένοι με ό, τι καταπιάνονται.

Ας περάσουμε και στους πιο «άτυχους» οι οποίοι φαίνεται να είναι όσοι έχουν γεννηθεί το Νοέμβριο Οι ίδιοι, έχουν πολλές πιθανότητες να καταλήξουν μέτριοι επαγγελματίες.

Τέλος, τον μήνα Δεκέμβριο γεννιούνται οι καλύτεροι οδοντίατροι.

Σχετικά Άρθρα

Τι σχέση έχει ο μήνας γέννησης του μωρού με την...μυωπία;
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε  στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, τα μωρά που γεννιούνται καλοκαίρι έχουν 24 % περισσότερες πιθανό...
Ήρεμο μωρό μετά τον τοκετό
Ένα ήρεμο μωρό είναι το όνειρο κάθε νέας μανούλας. Και η ηρεμία διδάσκεται από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ζωής του. Και  βέβαια ο μόνος...
Τι «σκαρώνουν» τα μωρά όταν χαμογελούν;
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το υπέροχα αγνό και αθώο γέλιο των μωρών; Πόσο ανυστερόβουλο όμως είναι αυτό το πονηρό χαμογελάκι και τι ...
Οι καταπληκτικές ικανότητες που έχουν τα βρέφη!
Τα μωρά γεννιούνται με εκπληκτικές ικανότητες, παρόλο που πολλές φορές νομίζουμε ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν πολλά πράγματα, επειδή μοιάζ...
Πρέπει να κάνω μπάνιο το μωρό μου κάθε μέρα;
Πολλές μαμάδες είναι κάθετες όσον αφορά το καθημερινό μπάνιο του μωρού, άλλες πάλι όχι! Τελικά πόσον απαραίτητο είναι για το μωρό μας το καθ...
Τι μας αποκαλύπτει το βλέμμα του μωρού μας;
Το βλέμμα των περισσότερων μωρών κάποιες φορές μοιάζει απλανές ή γεμάτο απορία, όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποκαλύψει πο...