Όταν Karen Edwards, μια 31χρονη νοσοκόμα και ο σύντροφός της Shaun Bayes ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να ταξιδέψουν  σ’ ολόκληρο τον κόσμο μαζί με το μωράκι τους, την Esmé , όλοι νόμιζαν ότι τρελάθηκαν. Αλλά το να είσαι για χρόνια ταξιδιώτης με ένα σακίδιο στην πλάτη φαίνεται ότι τους βοήθησε πολύ γιατί είχαν την ευχέρεια και την τεχνογνωσία να χωρούν όλα τα απαραίτητα μέσα σ’ ένα σακίδιο.  Έτσι, το αποφάσισαν. Πήραν το σακίδιό τους και το μόλις 10 εβδομάδων κοριτσάκι τους και απογειώθηκαν: Η Ασία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊλάνδη, η Καμπότζη… τους περίμεναν!
Στόχος τους ήταν να εμπνεύσουν  κι άλλους ομοϊδεάτες  γονείς που λατρεύουν ταξίδια.  Όπως υποστηρίζει η Karen «Το γεγονός ότι γίνατε γονείς δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν τα ταξίδια και οι εξερευνήσεις. Μπορείτε να κάνετε ακόμα τα πάντα, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις, απλά  ένας ένας κάθε φορά».
Η μικρούλα πάντως πριν φύγει από τη Αγγλία, είχε κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια, ήταν πολύ καλόβολη και μπορεί στον πρώτο χρόνο της ζωής της να μην κοινωνικοποιήθηκε με άλλα μωράκια… το σίγουρο είναι ότι τα ματάκια της είδαν πολλές διαφορετικές εικόνες και απέκτησε πολλές διαφορετικές εμπειρίες και ερεθίσματα.  Και όλα αυτά πριν καν σβήσει το πρώτο της κεράκι.
Εσείς θα το επιχειρούσατε;  Αν ναι, επισκεφτείτε  το blog της Karen και πάρτε πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για το πώς θα ταξιδέψετε σ’ ολόκληρο τον κόσμο μαζί με το μωρό σας.