Μπορείτε να συστήσετε στο παιδί τροφές με περισσότερα συστατικά, όπως οι σούπες, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά, όταν δείτε ότι τρώει με άνεση τις στερεές τροφές, έχει δοκιμάσει κάθε συστατικό ξεχωριστά και δεν έχει παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση. Η πρώτη γνωριμία με την τροφή πρέπει να είναι σε υφή πουρέ (φρούτων, λαχανικών ή κρέατος). Μεταξύ των νέων τροφών, δώστε χρόνο τριών ή πέντε ημερών ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν είναι αλλεργικό σε κάτι.

Σημειώστε σε μία λίστα κάθε φαγητό που δίνετε στο μωρό και κρεμάστε την στο ψυγείο ώστε να ξέρετε τι έχει φάει ήδη. Όσο μεγαλώνει η λίστα, μπορείτε να συνδυάσετε τις τροφές που έχει δοκιμάσει με επιτυχία και να προσθέσετε έξτρα μπαχαρικά. Για παράδειγμα:

Εύκολοι συνδυασμοί: ανακατέψτε πουρέ μπανάνας με πουρέ μήλου, πουρέ δαμάσκηνου με βρώμη ή κρέας με λαχανικά. Όταν βλέπετε ότι τρώει με ευκολία πλέον το λεπτό πουρέ, περάστε στις πιο πυκνές υφές.

Γευστικές προσθήκες: δώστε γεύση στα λαχανικά με χυμό λεμονιού, βούτυρο ή ελαιόλαδο. Ρίξτε λίγη κανέλα στη σάλτσα αχλαδιού ή μήλου, κύμινο στον πουρέ αρνιού ή μοσχοκάρυδο στη γλυκοπατάτα. Γενικότερα, αποφύγετε το αλάτι.

Το μενού που επεκτείνεται: διευρύνετε την ποικιλία στο φαγητό του μωρού χτίζονται συνέχεια οικείες γεύσεις. Όταν το μωρό φάει αβοκάντο και γιαούρτι, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού για να κάνετε γουακαμόλε για μωρά.

Προκατασκευασμένο φαγητό: όταν ψωνίζετε για φαγητό που θα ετοιμάσετε από πριν, όπως σούπα, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν κανονικές τροφές ως συστατικά (λαχανικά, κρέας, φρούτα κλπ) και που το παιδί έχει ήδη δοκιμάσει. Αν μπορεί να φάει αυγό, δοκιμάστε μικρά κομμάτια από νουντλς με αυγό.

Αρτοποιήματα. Αποτελούνται από αρκετά συστατικά, όπως είναι η μαγιά και η μαγειρική σόδα. Δεν μπορείτε να του δώσετε σκέτη μαγιά, αλλά ξεκινήστε με την πιο απλή εκδοχή του ψωμιού, προσθέτοντας σταδιακά και άλλα υλικά.