Οι φωτογραφίες με γυναίκες που θηλάζουν είναι υπέροχες – αποτυπώνουν με τον πιο τρυφερό τρόπο το στενό δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στη μαμά και το μωρό της. Ωστόσο, ξέρουμε ότι ο θηλασμός δεν είναι πάντα επιλογή, μιας και σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι εφικτός για διαφόρους λόγους. Αποτελεί, όμως, μια γυναίκα που ταΐζει το μωρό της με μπιμπερό λιγότερο όμορφη εικόνα; Η φωτογράφος και μαμά 3 παιδιών Nikke Whitman πιστεύει πως όχι. Πρόσφατα, λοιπόν, συναντήθηκε με γυναίκες που έχουν καταλήξει να χρησιμοποιούν το μπιμπερό για να δίνουν γάλα στο μωρό τους, κι αυτό που ανακάλυψε ήταν σοκαριστικό για εκείνη.

«Κάποιες γυναίκες ένιωθαν ντροπή να πιάσουν το μπιμπερό για να ταΐσουν το μωρό τους, από φόβο μήπως κατακριθούν. Αυτό είναι εντελώς άδικο. Το να θρέφεις το νεογέννητο μωρό σου δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο να σε κάνει να νιώθεις ντροπή!», γράφει στο blog της.

«Πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση, μιας και θέματα όπως η υιοθεσία, η μαστεκτομή, το επιβαρυμένο ωράριο στη δουλειά και η ανεπαρκής ποσότητα μητρικού γάλακτος μπορούν να οδηγήσουν στην επιλογή του μπιμπερού», εξηγεί.  Η Whitman θέλει με τη φωτογραφική συλλογή της «Το τάισμα με το μπιμπερό είναι (επίσης) όμορφο» να δείξει σε όλο τον κόσμο (και κυρίως στις μαμάδες που είτε θηλάζουν είτε όχι) ότι αυτός ο δεσμός ανάμεσα στη μαμά και το μωρό της αναπτύσσεται ακόμα και χωρίς την επαφή με το στήθος. «Εμείς οι μαμάδες ξέρουμε ότι τα παιδιά μας χρειάζονται τη φροντίδα μας, και τους τη δίνουμε με κάθε τρόπο!», προσθέτει.