Φυσιολογικός ορός: Δείτε πώς να τον χρησιμοποιήσουμε για να μην κλάψει το μωρό μας

Μια βουλωμένη μύτη δεν είναι πάντα ένα σοβαρό σύμπτωμα, αλλά μπορεί να ταλαιπωρήσει πολύ το μωρό μας μια που του είναι δύσκολο να φυσήξει μόνο του τη μύτη του. Δείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε σωστά τον φυσιολογικό ορό για να μην…έχετε δράματα! 

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το ρινικό διάλυμα στο μωρό μας

Γείρετε το κεφάλι του μωρού στη μια πλευρά για να αποτρέψετε την κάθοδο του ρινικού διαλύματος στο λαιμό. Βάλτε το ρινικό διάλυμα (σε σπρέι ή αμπούλα) στο πάνω ρουθούνι του παιδιού. Ανασηκώστε το κεφάλι για να επιτρέψετε στο βλεννώδες υγρό να τρέξει έξω και στη συνέχεια σκουπίστε το πλεόνασμα.

Ποιος ορός είναι ο κατάλληλος

Επειδή κάποια μωρά (ή και νήπια) δεν είναι και τόσο συνεργάσιμα στον καθαρισμό της μύτης τους, ούτε καν µε χαρτομάντιλο, πόσο μάλλον µε τον ορό, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ρινικούς αποφρακτήρες για βρέφη, εύχρηστες συσκευές που εφαρμόζουν τέλεια στα βρεφικά ρουθουνάκια και οδηγούν σε εύκολο, γρήγορο και ανώδυνο καθαρισμό από τις ρινικές εκκρίσεις Τι πρέπει να  προσέξουμε Για λόγους υγιεινής και για να αποφεύγεται η ανάπτυξη βακτηρίων, τα ανταλλακτικά ακροφύσια πρέπει να αντικαθίστανται μετά από κάθε χρήση ή να πλένονται επιμελώς αν είναι επαναχρησιμοποιούμενα. Ο ορός πρέπει να μπαίνει γρήγορα ενώ το παιδί είναι ξαπλωμένο. Αν μπει σιγά σιγά σε όρθια στάση υπάρχει κίνδυνος οι ακαθαρσίες να μπουν στο αυτί και να προκύψει νέα μόλυνση.  Αν τον εφαρμόσετε πριν κοιμηθεί φροντίστε να ανυψώσετε λίγο το στρώμα του στο πάνω μέρος του κρεβατιού, τοποθετώντας από κάτω μια πετσέτα.