βρέφος

υγεία | ανάπτυξη | διατροφή | φροντίδα | θηλασμός |

Κάτι μπήκε στο μάτι του μωρού σας; Έτσι θα το αφαιρέσετε

14/05/2018
Κάτι μπήκε στο μάτι του μωρού σας; Έτσι θα το αφαιρέσετε

Όταν μπαίνει κάτι στο μάτι του μωρού, μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλο εκνευρισμό και ενόχληση. Αν βλέπετε ότι έχει γίνει κόκκινο, είναι ερεθισμένο και δακρύζει, σημαίνει ότι μάλλον κάτι έχει μπει. Κι ενώ τα ξένα αντικείμενα θα έπρεπε να αφαιρούνται από το γιατρό, υπάρχουν κάποιες οδηγίες που μπορείτε να εφαρμόσετε και μόνοι σας και να απαλύνετε την ενόχληση του παιδιού από σκόνη ή βλεφαρίδες.


Βήμα 1ο. Βρείτε κάποιον να σας βοηθήσει σε περίπτωση που είστε μόνοι στο χώρο. Δύο άνθρωποι είναι πάντα πιο αποτελεσματικοί από έναν.


Βήμα 2ο. Πλύντε καλά τα χέρια σας. Αν σκοπεύετε να αγγίξετε τα μάτια του μωρού σας, θα πρέπει να έχουν απολυμανθεί καλά πριν.


Βήμα 3ο. Τραβήξτε απαλά το κάτω βλέφαρο ώστε να ανοίξει λίγο περισσότερο το μάτι του. Ενώ κρατάτε ανοιχτό το μάτι, ξεπλύντε το με λίγο χλιαρό νερό ώστε να φύγει ό,τι έχει μπει και το ενοχλεί.


Βήμα 4ο. Κρατήστε το μωρό σε όρθια στάση ώστε το νερό να κυλήσει προς τη μύτη του και όχι να πάει πίσω στο κεφαλάκι του.


Βήμα 5ο. Συνεχίστε να ξεπλένετε για μερικά λεπτά ώστε να είστε σίγουρη ότι το νερό έχει αφαιρέσει ό,τι έχει μπει στο μάτι κατά λάθος.


Βήμα 6ο. Αν δεν έχετε προσέξει να φεύγει κάποιο ξένο σώμα μαζί με το νερό, εξετάστε το κάτω βλέφαρο και την περιοχή μέσα στο μάτι με το να το ξανατραβήξετε απαλά.


Βήμα 7ο. Τώρα τσεκάρετε το άνω βλέφαρο αν δεν έχετε βρει κάτι. Τραβήξτε το προς το κάτω βλέφαρο απαλά. Έτσι διευκολύνετε το αντικείμενο να ξεκολλήσει, αν βρίσκεται στο άνω βλέφαρο.


Βήμα 8ο. Αν δεν λειτουργήσουν τα παραπάνω, πάρτε μία μπατονέτα ώστε να κρατήσετε ανοιχτό το άνω βλέφαρο. Με ένα υγρό μωρομάντιλο, αφαιρέστε το ξένο αντικείμενο πιέζοντας παρά πολύ απαλά κόντρα στο βλέφαρο του μωρού.


Βήμα 9ο. Αν δεν βοηθήσει τίποτα, καλέστε το γιατρό.


Ποτέ: μην βάλετε μπατονέτα ή πετσετούλα μέσα στο βολβό του ματιού


Σχετικά Άρθρα

Τα μωρά ακούν κι όταν κοιμούνται
Γνωρίζατε ότι τα μωρά ακούν κι όταν κοιμούνται;Αυτό υποστηρίζει ομάδα ερευνητών του King's College του Λονδίνου μετά από έρευνα κα...
Όλα τα μυστικά για το βρεφικό μασάζ!
Τα μωρά από σιλικόνη βοηθούν τους γονείς να προετοιμαστούν για το νέο τους ρόλο
Απίστευτο, αλλά αληθινά, τώρα τα μωρά από σιλικόνη βοηθούν τους γονείς να προετοιμαστούν για το νέο τους ρόλο!Τα μωρά από σιλικόνη δεν είναι...
Ξέρετε πόσο έξυπνο είναι το μωρό σας;
Πολύ... έξυπνο σύμφωνα με τις έρευνες, αφού πριν καλά καλά κλείσουν τους δώδεκα μήνες, οι ικανότητες των μωρών βρίσκονται σε απίστευτα ...
Πότε μπορούν τα μωρά να πιουν χυμό πορτοκάλι;
Μπορεί η βιταμίνη C να αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο του ανθρώπινου οργανισμού, ωστόσο, η πρώτη φορά που θα γνωρίσει το μικρό σας τον χυμό πορτο...
Βίντεο: Αυτό είναι το πιο ζηλιάρικο μωρό που έχετε δει! Κλαίει κάθε φορά που οι γονείς του φιλιούνται..
Η μικρή Έλα είναι ένα χαριτωμένο και χαρούμενο μωρό! Ένα πράγμα μόνο την κάνει να ''συννεφιάζει'' και να χάνει το κέφι της: Όταν βλέπει τους...