Ο ερχομός του μωρού είναι ένα υπέροχο γεγονός αλλά φέρνει και πολλά απρόβλεπτα έξοδα. Και όταν βλέπετε πόσα ξοδεύετε, κάνετε προτεραιότητα την εξοικονόμηση χρημάτων και υπολογίζετε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Υπάρχουν απλοί τρόποι για να μην το παρακάνετε με τα έξοδα και να προετοιμαστείτε πριν τον ερχομό του παιδιού.

-Κάντε αγορές online

Εκτός του ότι δεν χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι, μπορείτε να παραγγείλετε αυτό που χρειάζεστε. Εκτός αυτού, δεν θα πάρετε περιττά πράγματα, όπως θα κάνατε σε εκπτώσεις. Πάντα να επιλέγετε sites που δεν σας χρεώνουν με έξοδα αποστολής.

-Κάντε σωστό πλάνο για τις πάνες

Κανόνας πρώτος, προτιμήστε την περίοδο των εκπτώσεων ή όταν υπάρχουν προσφορές στα σούπερ μάρκετ. Πάντα να κάνετε σύγκριση τιμών και να επιλέγετε ένα brand έστω και μόνο για ένα προϊόν. Μπορείτε να αλλάζετε μάρκα, αν βλέπετε ότι είναι πιο συμφέρουσα.

-Πάρτε δείγματα από το νοσοκομείο ή τον παιδίατρο

Θα χρειαστείτε αρκετό βρεφικό γάλα, οπότε μετά τον τοκετό μπορείτε να πάρετε από τη μαία σας ή από το ιατρείο του γιατρού που λογικά θα σας κάνει και καλύτερη τιμή.

-Ενημερωθείτε από το Ανθρώπινο Δυναμικό της δουλειάς σας για τυχόν παροχές που έχετε λόγω μητρότητας

Μπορεί να δικαιούστε έκπτωση, κουπόνια ή ακόμα και δωρεάν πράγματα από συγκεκριμένα μαγαζιά και ομίλους.

-Επιλέξτε εξοπλισμό 2 σε 1

Κάντε την έξυπνη κίνηση και αγοράστε μία κούνια που μπορεί να μετατρέπεται σε κρεβατάκι για μικρά παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για τα καρότσια που διπλώνουν και γίνονται μικρά κρεβατάκια σε εξωτερικούς χώρους.

-Κάντε ανταλλαγή ρούχων

Τα μωρά αλλάζουν νούμερο κάθε 2 μήνες. Επομένως γιατί να αγοράζετε συνέχεια φορμάκια και πιτζάμες; Υπάρχουν χώροι όπου γίνονται ανταλλαγές και ανακύκλωση ρούχων και περνούν τα ρούχα από χέρια που πραγματικά τα χρειάζονται.

-Μοιραστείτε προϊόντα με το μωρό

Είναι γνωστό ότι οι κρέμες και τα σαμπουάν του μωρού δεν έχουν χημικά και μυρωδιές. Γιατί λοιπόν να ξοδεύετε μία περιουσία σε καλλυντικά και να μην χρησιμοποιείτε τα προϊόντα του μωρού σας;

-Αλλάξτε τα δώρα ή κάντε επιστροφή χρημάτων

Αν σας παίρνουν συνέχεια πράγματα για το μωρό που δεν χρειάζεστε, τσεκάρετε την πολιτική των επιστροφών και κερδίστε μετρητά για να πάρετε κάτι πιο χρήσιμο.

-Φτιάξτε λίστα για ψώνια με πολύ λίγα πράγματα

Αφού ετοιμάσετε μία λίστα στο σπίτι, ξεκινήστε να αφαιρείτε τα περιττά. Κάθε φορά που θα την βλέπετε, θα δείτε ότι δεν χρειάζεστε τα περισσότερα.

-Θυμίστε στην οικογένεια και τους φίλους τι δεν χρειάζεστε ώστε να σας φέρουν αυτά που είναι εντελώς απαραίτητα.