Είναι αρκετοί οι γονείς που ανησυχούν για το αν είναι πολύ νωρίς να βγάλουν το παιδί έξω από το σπίτι. Είναι γνωστό στην κουλτούρα μας ότι δεν είναι καλό για το μωρό να βγει έξω πριν τις 40 μέρες. Όμως δεν υπάρχει ιατρικός λόγος να μην βγει έξω ένα υγιές βρέφος. Ο φρέσκος αέρας και η αλλαγή περιβάλλοντος είναι θετικά για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το μωρό κινδυνεύει περισσότερο από την έκθεση σε άλλους ανθρώπους.

Αποφύγετε τα ανεπιθύμητα μικρόβια με το να μην περνάτε χρόνο σε συνωστισμένα μέρη. Όποιος κρατά το μωρό, πρέπει πρώτα να πλένει καλά τα χέρια του. Και φυσικά, μένουμε μακριά από αρρώστους. Όσο το μωρό μεγαλώνει, θα ενδιαφέρεται για ο,τιδήποτε βρίσκεται εκτός σπιτιού. Για τους ήχους, τις εικόνες και τις μυρωδιές. Βγάλτε έξω το μωρό όταν είναι ξεκούραστο και δεν πεινάει. Μόνο έτσι θα είναι χαλαρό και δεν θα κλαίει από γκρίνια.

Αν πάρετε έξω το μωρό σας για 1 ώρα ή και περισσότερο, θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένη. Πάρτε την τσάντα του μωρού με έξτρα ρούχα, πάνες, μπιμπερό και όλα τα σύνεργα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ντύστε το μωρό σας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και φροντίστε να μην κρυώνει αλλά και να μην ζεσταίνεται. Αν έχει καύσωνα, μην το ρισκάρετε. Μείνετε στον κλιματισμό του σπιτιού σας.