Πρώτα σιγουρευόμαστε ότι το μωρό είναι έτοιμο και αρκετά μεγάλο για να στέκεται ίσια και αυτό ξεκινά στους 4 με 6 μήνες. Είναι μία σημαντική μετάβαση τόσο για το μωρό όσο και για εσάς. Ενώ μέχρι τώρα έτρωγε μόνο καθισμένο στην αγκαλιά σας, έφτασε η ώρα να αναζητήσετε το ιδανικό ψηλό καθισματάκι για να τρώει πιο ανεξάρτητα. Πριν κάνετε την αγορά, πρέπει να θυμάστε το πιο βασικό σημείο. Το παιδί πρέπει να φοράει την ειδική περασμένη ζώνη, γιατί πολύ συχνά, το καθισματάκι γίνεται λόγος τραυματισμού από πτώση επειδή οι γονείς αμελούν να το δέσουν σωστά. Ακόμα κι αν το αφήσετε από τα μάτια σας για 2 δευτερόλεπτα, πρέπει να περάσετε τις ζώνες για να είναι απόλυτα ασφαλές.

Γι αυτό, ελέγξτε ότι το κάθισμα είναι απόλυτα ασφαλές, ελεγμένο από πιστοποιημένους οργανισμούς και προτεινόμενο από αντίστοιχους ειδικούς. Τώρα πια, το Διαδίκτυο σας διευκολύνει και σας επιτρέπει να διαβάσετε τις κριτικές των αγοραστών του προϊόντος και να κρίνετε με βάση τη βαθμολογία τους και τα σχόλια για το πόσο αποτελεσματικό είναι. Η λειτουργία του δεν τελειώνει όμως με την αγορά. Όπως συντηρείτε το αυτοκίνητό σας, έτσι πρέπει να κάνετε και με το κάθισμα του παιδιού. Μπορεί να γίνει κάποια βλάβη εξαιτίας της αδεξιότητας του παιδιού και να χρειάζεται αλλαγή εξαρτήματος.

Βρείτε έναν ασφαλή χώρο. Σιγουρευτείτε ότι δεν το τοποθετείτε κοντά σε αιχμηρές γωνίες αλλά ούτε και σε επικίνδυνα αντικείμενα που μπορεί να αρπάξει. Το έδαφος και το ίδιο το καρεκλάκι πρέπει να είναι 100% σταθερά.