Το καλοκαίρι, όπως είναι αναμενόμενο, είναι η πιο ‘δύσκολη’ εποχή για ένα μωρό αφού δεν έχει μάθει ακόμα να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός του και όσο περισσότερο μένει με την πάνα, τόσο πιο γρήγορα αποκτά και το ανάλογο εξάνθημα.                  

Το κλειδί είναι η πρόληψη. Χρησιμοποιήστε βρεφική πούδρα ακόμα πιο συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κάντε το ίδιο και με την αλλαγή της πάνας. Επιλέξτε προϊόντα που είναι υποαλλεργικά και συστήνονται από τον ίδιο το γιατρό. Σε περίπτωση που τελικά το εξάνθημα κάνει την εμφάνισή του, αφήστε το μωρό γυμνό για μερικές ώρες ώστε να μην ‘περιορίζεται’. Μπορεί να ακούγεται ανόητο, αλλά εδώ η καλύτερη θεραπεία είναι η γύμνια. Αφήστε το καλοκαιρινό δροσερό αεράκι να κάνει τη δουλειά του και να ανακουφίσει το μωρό σας.

Προμηθευτείτε μία λοσιόν ή κρεμούλα για το εξάνθημα, αλλά ενημερωθείτε πρώτα για τις ιδιότητές του. Εφαρμόστε λίγη ποσότητα κάθε φορά που του αλλάζετε πάνα και πριν τον ύπνο. Μέσα σε λίγες μέρες, το εξάνθημα περνάει συνήθως. Αν όμως δείτε ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και το παιδί νιώθει πολύ δυσάρεστα, επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.