Πότε να αρχίσετε το μπάνιο στην μπανιέρα: μέχρι να πέσει ο αφαλός του μωρού, μπορείτε να του κάνετε τοπικές πλύσεις με σφουγγαράκι. Μετά μπορεί να μπει στην μπανιέρα, αλλά αποφύγετε τα ειδικά καθισματάκια γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει το μωρό.

Η σωστή θερμοκρασία: σε γενικές γραμμές, το νερό δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ζεστό αλλά ούτε και πολύ κρύο. Δοκιμάστε την αίσθηση βάζοντας τον αγκώνα σας μέσα και συνεχίστε να το τσεκάρετε καθ’όλη τη διάρκεια του μπάνιου. Όταν κρυώσει, σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε το μπάνιο.

Η συχνότητα: κάποια μωρά ενθουσιάζονται με το μπάνιο, και μπορεί να το θέλουν κάθε μέρα. Άλλα χαλαρώνουν, οπότε η κατάλληλη ώρα είναι αμέσως πριν τον ύπνο. Ιδανική συχνότητα είναι 2 με 3 φορές την εβδομάδα, αρκεί να καθαρίζετε καλά το πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τα γεννητικά όργανα του μωρού.

Τι σαπούνι να χρησιμοποιήσετε: αναζητήστε προϊόντα που δεν έχουν πρόσθετο άρωμα ή στοιχεία που ίσως προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα. Κρατήστε το μωρό με το ένα χέρι ώστε να στηρίζεται όταν το πλένετε με το άλλο χέρι. Το λούσιμο μπορεί να γίνεται 1 με 2 ημέρες την εβδομάδα, πάντα με σαπούνι που δεν φέρνει δάκρυα και είναι ειδικά φτιαγμένο για μωρά.

Πρώτα η ασφάλεια. Αδειάστε την μπανιέρα αμέσως μετά το μπάνιο και πάντα να έχετε πολύ κοντά σας την πετσέτα, το σαπούνι, το μπουρνούζι, την πάνα και ό,τι άλλο χρειαστείτε. Βάλτε ένα ειδικό χαλάκι στα πόδια σας για να μην γλιστρήσετε όσο κάνετε μπάνιο το μωρό.