Αν και δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες, οι ειδικοί προτείνουν να περιορίζετε το χρόνο του μωρού στο ριλάξ σε μία ώρα ή λιγότερο κάθε μέρα. Χρειάζεται να αναπτύξει τις κινητικές δεξιότητες που καταλήγουν στο μπουσούλημα και στο σήκωμα. Αν κάθεται όλη μέρα ξαπλωμένο, δεν θα καταφέρει να εξελίξει αυτές τις ικανότητες.

Φυσικά, αρκετοί γονείς νομίζουν ότι το ριλάξ είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ηρεμήσουν το μωρό που κλαίει. Αν γκρινιάζει ή έχει κολικούς, μπορείτε να το βάλετε εκεί αλλά και να το πάρετε αγκαλιά. Δεν υπάρχει σίγουρη επιλογή. Το ρυθμικό κούνημα του ριλάξ συνήθως βοηθά το παιδί να κοιμηθεί αρκεί να βρίσκεστε κάπου κοντά στο χώρο για να έχετε το νου σας. Συνήθως δεν ενδείκνυται για ύπνο, αλλά μπορείτε να το αφήσετε αρκεί να είστε παρούσα.

Κάντε το ριλάξ πιο ασφαλές με το να μην βάζετε κουβέρτες και μαξιλάρια και φροντίστε να βάλετε σωστά τη ζώνη έτσι ώστε να μπορεί να κινεί το κεφάλι του (αν μπορεί να το κάνει). Σιγουρευτείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά τις οδηγίες χρήσης ώστε να έχετε μία απολύτως ασφαλή συσκευή για το μωρό, κυρίως όταν κοιμάται.