Οι νέοι γονείς εκπλήσσονται συχνά από τους θορύβους που ακούνε από τα μωρά, αλλά τα αέρια είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και πολύ φυσιολογικό κομμάτι της ανάπτυξής τους. Υπάρχουν όμως και τα παιδιά που δυσκολεύονται και μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Να πώς θα εντοπίσετε τα σημάδια για να ανακουφίσετε το μωρό σας.

Τα μωρά δεν μπορούν να μας πουν πότε χρειάζεται να αεριστούν οπότε το να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που ενοχλεί το μωρό είναι μέσα στη διαδικασία της εξάλειψης του προβλήματος. Η συχνότητα των αερίων δεν αποτελεί αίτιο ανησυχίας  γιατί τα βρέφη τρώνε συνέχει και το έντερό τους κινείται όλη την ώρα. Όταν θέλει αλλά δυσκολεύεται, φαίνεται από τις εκφράσεις του προσώπου και από την γκρίνια. Σε γενικές γραμμές όμως, δεν νιώθουν άβολα λόγω των αερίων. Αν όμως υποπτεύεστε ότι πραγματικά υποφέρει και τεντώνει τα πόδια του, μπορεί να υπάρχουν εγκλωβισμένα αέρια.

Πώς θα το αντιμετωπίσετε. Ξεκινήστε βάζοντας το μωρό σε μία επίπεδη επιφάνεια, μπρούμυτα. Σηκώστε το ελαφρά από το στομάχι και κάντε απαλό μασάζ στην κοιλίτσα του. Ή βάλτε το ανάσκελα και κουνήστε τα πόδια του σαν να κάνει ποδήλατο. Ένα όμορφο και ζεστό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει επίσης. Αν δεν λειτουργήσει τίποτα από αυτά, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο γιατί μπορεί να χρειάζεται σταγόνες για τα αέρια.