βρέφος

υγεία | ανάπτυξη | διατροφή | φροντίδα | θηλασμός |

Συμβουλές για βελούδινη επιδερμίδα

19/10/2012
Συμβουλές για βελούδινη επιδερμίδα
Για να είναι η επιδερμίδα του πάντα υγιής...

1. Η θερμοκρασία του νερού στο μπάνιο του μωρού δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 35-37 βαθμούς Κελσίου. Το πολύ ζεστό νερό προκαλεί υπεραιμία και επιδεινώνει ενδεχόμενο δερματικό πρόβλημα. Μην αφιερώνετε για τη διαδικασία του μπάνιου περισσότερα από 5 λεπτά, και στη συνέχεια σκουπίζετε το μωρό με απαλές κινήσεις, χωρίς να τρίβετε το δέρμα του με την πετσέτα.

2. Μετά το μπάνιο, απλώνετε στο δέρμα του μια υδατική κρέμα κατάλληλη για μωρά. Εάν υπάρχει πρόβλημα δερματίτιδας, θα πρέπει να επιλέξετε κάποια κρέμα σχεδιασμένη για περιπτώσεις ατοπίας.

3. Διατηρείτε σταθερή τη θερμοκρασία στο παιδικό δωμάτιο, μεταξύ 19-21 βαθμών Κελσίου.

4. Πλένετε τα ρουχαλάκια του μωρού στο πλυντήριο με βρεφικό απορρυπαντικό και βεβαιωθείτε ότι ξεβγάζονται πολύ καλά. Το ίδιο ισχύει και για τα σεντόνια, τις κουβέρτες, τις πετσέτες του ή ακόμα και τα δικά σας ρούχα, που ακουμπούν στο δέρμα του όταν το κρατάτε αγκαλιά.

5. Φροντίστε τα ρούχα -και κυρίως τα εσώρουχά του- να είναι από 100% βαμβάκι καλής ποιότητας και χωρίς έντονες ραφές, οι οποίες μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του.

6. Κόβετε συχνά τα νύχια του, για να μην ξύνεται επιδεινώνοντας τυχόν δερματικά προβλήματα.

7. Μην αφήνετε το δέρμα του να εκτίθεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως π.χ. ισχυρούς ανέμους. Βεβαιωθείτε ότι ολόκληρο το σώμα του είναι καλυμμένο με ρούχα, σκούφο ή κουβερτούλα, όταν το βγάζετε βόλτα κατά τους χειμερινούς μήνες. Εάν κάνει πολύ κρύο, θα πρέπει να απλώνετε μια βρεφική ενυδατική κρέμα στα σημεία που μένουν ακάλυπτα (π.χ. πρόσωπο και χέρια).

8. Μην του φοράτε πολύ εφαρμοστά ρούχα, ώστε να μπορεί ο αέρας να κυκλοφορεί και η επιδερμίδα του να «αναπνέει» και να μην ιδρώνει.

Με τη συνεργασία της Κατερίνας Λαμπρινοπούλου (δερματολόγος).

Σχετικά Άρθρα

Επιλέξτε σωστά τα καλλυντικά του μωρού σας
Η σωστή επιλογή των κατάλληλων βρεφικών καλλυντικών είναι πολύ σημαντική. Μάθετε τι πρέπει να προσέξετε.
Οι έξι (θαυμαστοί) πρώτοι μήνες της ζωής του μωρού μας!
Από τη γέννηση μέχρι και τον 6ο μήνα, το βρέφος έχει διανύσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα μια πορεία ανάπτυξης. Έτσι, μέσα σε έξι μόλις μήνες, το ...
Βίντεο: Ένας χρόνος στη ζωή ενός μωρού!
Όλοι οι γονείς ξέρουν πόσο εντυπωσιακά μεγαλώνει ένα παιδί κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Όταν όμως βλέπεις αυτό το... θαύμα να εξελίσσε...
Τα βασικά στάδια της ανάπτυξης του μωρού
Πες μου ποια εποχή γεννήθηκε να σου πω τι χαρακτήρας είναι!
Η εποχή που γεννιόμαστε μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξή μας στη ζωή και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμο...
Πόσο κοστίζει ένα παιδί;
Σύμφωνα με τις απαντήσεις των αναγνωστών του imommy.gr σε σχετική έρευνα, το μεγαλύτερο έξοδο στην ανατροφή ενός παιδιού είναι ο παιδικ...