1. Ανταποκριθείτε στις ανάγκες του μωρού σας. Είναι απίθανο να κακομάθετε το μωρό σας, γι’αυτό να πηγαίνετε κοντά του όταν σας χρειάζεται και να το μάθετε να σας εμπιστεύεται. Μην ανησυχείτε για το αν μπορείτε να  καταλαβαίνετε το μωρό σας κάθε φορά – πολύ σύντομα θα σας «ενημερώσει» για το τι του αρέσει και τι όχι.
2. Φροντίστε τον εαυτό σας. η φροντίδα του μωρού σας μπορεί να είναι κουραστική και φυσικά «κλέβει» όλο σας το 24ωρο. Όμως, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνετε, είναι αναγκαίο να βρείτε λίγο χρόνο για να φροντίσετε και τον εαυτό σας. Μην ντρέπεστε να δεχτείτε βοήθεια – εξάλλου, χαρούμενη μαμά σημαίνει χαρούμενο μωρό.
3. Μην σταματάτε να του μιλάτε. Αφήστε το να ακούει τη φωνή σας όσο περισσότερο γίνεται. Τραγουδήστε, μιλήστε ή διαβάστε δυνατά τη λίστα με τα ψώνια σας. Καθώς το βοηθάτε να αναπτύξει τις γλωσσικές του ικανότητες, δημιουργείτε έναν δυνατό δεσμό.
4. Δημιουργείστε έναν προβλέψιμο κόσμο. Η ρουτίνα μαθαίνει στο μωρό σας ότι ο κόσμος είναι ένα μέρος που αξίζει να το εμπιστευτεί και ότι μπορεί να βασίζεται σε σας. Σε ένα ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον, μπορεί να περνάει λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για τις ανάγκες του και περισσότερο διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας
5. Δώστε του έναν ασφαλή παράδεισο. Ένα μωρό που νιώθει αγάπη και ασφάλεια, θα μπορεί να μάθει πιο εύκολα για τον κόσμο γύρω του και θα σας ανταμείψει με την αγάπη του και τη στοργή του.
Με την συνεργασία της κας Βάσως Μακαρώνη (ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος)