Πρώτη σκηνή: το μωρό κλαίει και αρνείται με πείσμα να κοιμηθεί. Δεύτερη σκηνή: μετά από απεγνωσμένες προσπάθειες νανουρίσματος χωρίς αποτέλεσμα, οι γονείς βάζουν τα μεγάλα μέσα. Το μωρό στο κάθισμα αυτοκινήτου και βόλτες μέχρι τελικής πτώσης (ή της βενζίνης ή του μωρού). Το παραπάνω σκηνικό όμως δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν κάθε νύχτα οι γονείς. Χάρις στους σχεδιαστές της εταιρείας Ford, ίσως και να είναι πια πιθανό.

Στην υπηρεσία των νέων γονιών, οι μηχανικοί της Ford είχαν την ιδέα να σχεδιάσουν και να εξελίξουν μια ειδική κούνια με τ’ όνομα «Max Motor Dreams».  Μία επαναστατική κούνια που προσομοιώνει τη χαλαρωτική βόλτα με το αυτοκίνητο.
«Μετά από πολλά χρόνια ερευνών και συζητήσεων με μαμάδες και μπαμπάδες, ξέρουμε ότι οι γονείς των νεογέννητων συχνά επιθυμούν απλά ένα καλό νυχτερινό ύπνο. Κάτι, που τις περισσότερες φορές επιτυγχάνεται μόνο με μία σύντομη βόλτα με το οικογενειακό αυτοκίνητο!!!!  Μπορεί αυτή η βόλτα να κάνει θαύματα στον ύπνο του μωρού, ωστόσο… πόσο εύκολο είναι για τους ταλαίπωρους  γονείς να παραμείνουν ξύπνιοι και σε ετοιμότητα στο τιμόνι όλο το βράδυ;» δήλωσε ο σχεδιαστής Alejandro López Bravo, του Ισπανικού δημιουργικού στούντιο Espada y Santa Cruz, όπου «γέννησε» την πρωτότυπη αυτή ιδέα και φυσικά την βραβευμένη σχεδίαση.
Η κούνια διαθέτει περιμετρικό φωτισμό LED, ο οποίος ανάβει με τέτοιο τρόπο που προσομοιώνει τις εναλλαγές στο φωτισμό των δρόμων, διαθέτει ηχεία στο κάτω μέρος, που εκπέμπουν τους ήχους του κινητήρα ως ήχο περιβάλλοντος και έναν μηχανισμό κίνησης, που κουνάει απαλά το στρώμα του μωρού.
Η κούνια συνοδεύεται από μια ειδική εφαρμογή (app) για smartphones που σχεδιάστηκε να παρακολουθεί τη διαδρομή του αυτοκινήτου, ώστε να αναπαράγει τις κινήσεις του. Ταυτόχρονα καταγράφει και τον τρόπο οδήγησής τους, προκειμένου η βάση της κούνιας να κινείται ανάλογα, δίνοντας στο βρέφος την αίσθηση πως βρίσκεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο που κινείται…
Σύμφωνα με την εταιρεία Ford, προς το παρόν υπάρχει μόνο μία κούνια και αυτό, γιατί είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο.  Η εταιρεία εξετάζει -μετά από έρευνες- την πιθανότητα δημιουργίας μιας παραγωγής πλήρους κλίμακας.
Δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί και επιδρά η κούνια, στο παρακάτω βίντεο.