Κι ενώ το να θηλάσετε το ένα μωρό φαντάζει δύσκολο και κουραστικό, έρχονται τα δίδυμα και τότε μιλάμε για πραγματική πρόκληση. Οι πρώτες εβδομάδες θα είναι αρκετά δύσκολες, οπότε μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια αν αυτό είναι εφικτό.  Πολύ σημαντικό είναι το να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε για να έχετε την απαιτούμενη ενέργεια. Το μητρικό γάλα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα δίδυμα, καθώς γεννιούνται πιο μικρόσωμα από τα άλλα μωρά. Το σώμα της γυναίκας όμως προνοεί και έχει αρκετό γάλα και για τα δύο μωρά. Συνήθως τα ταΐσματα είναι συχνότερα και μικρότερης διάρκειας γιατί δεν μπορούν να μείνουν για ώρα στο στήθος της μητέρας. Αν όμως βλέπετε ότι κάποιο δεν πίνει αρκετό γάλα, μπορεί να χρειάζεται βρεφικό γάλα του εμπορίου συμπληρωματικά. Πάντα να παρακολουθείτε το βάρος τους και να ενημερώνεστε από τον παιδίατρο για να δείτε αν όλα πηγαίνουν καλά.

Αν και είναι δελεαστικό να θηλάζετε ταυτόχρονα κάθε μωρό σε κάθε στήθος, η ιδανική επιλογή είναι να ταΐζετε κάθε μωρό ξεχωριστά και να το εναλλάσσετε στα στήθη ώστε να υπάρχει ισορροπία στην παραγωγή γάλακτος. Μην ανησυχείτε αν εντέλει δεν έχετε πολύ γάλα. Το βρεφικό γάλα σε σκόνη έχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα νεογέννητο.

Οργανώστε το χρόνο. Μπορείτε να θηλάσετε τα δίδυμα μαζί ή ξεχωριστά. Τον πρώτο καιρό του θηλασμού, μπορεί να υπάρχει διαφορά ώρας στα μεταξύ τους ταΐσματα. Αν τα ταΐζετε μαζί, ξυπνήστε το ένα αν κοιμάται ώστε να μάθουν να τρώνε μαζί και να ξεκουράζεστε κι εσείς στο ενδιάμεσο διάστημα. Αν δεν έχετε βοήθεια και το ένα μωρό είναι μικρότερο από το άλλο, θα επιλέξετε να τα ταΐζετε διαφορετικές ώρες.

Στάσεις θηλασμού. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος ή στάση θηλασμού. Κάθε γυναίκα επιλέγει αυτήν που την βολεύει περισσότερο και διευκολύνει το παιδί στο να θηλάσει. Αν είστε μόνη σας, κρατήστε και τα δύο παιδιά ταυτόχρονα σε στάση όπου το σώμα τους είναι απ’έξω και τα κεφάλια ‘συναντιούνται’. Αν θέλετε να κάθεστε πιο άνετα, βάλτε τα ταυτόχρονα κανονικά έτσι ώστε να σχηματίζουν V. Αν μεγαλώσουν λίγο και έχουν καλύτερο έλεγχο του λαιμού τους, μπορείτε να τα βάλλετε παράλληλα προς την ίδια κατεύθυνση, αρκεί να έχετε βοήθεια για να κρατά ο άλλος τα ποδαράκια του ενός μωρού.