βρέφος

υγεία | ανάπτυξη | διατροφή | φροντίδα | θηλασμός |

5 τρόποι για να συνεχίσετε το θηλασμό και αφού επιστρέψετε στη δουλειά!

5 τρόποι για να συνεχίσετε το θηλασμό και αφού επιστρέψετε στη δουλειά!
Πολλές μητέρες πιστεύουν ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί ο θηλασμός μετά την επιστροφή τους στην εργασία. Κι όμως, με τα σωστά βήματα μπορείτε να συνεχίσετε το θηλασμό διασφαλίζοντας τα πολύτιμα οφέλη.

Είκοσι μέρες πριν επιστρέψετε στην εργασία σας, μπορείτε να αρχίσετε σταδιακά και χωρίς άγχος τη συλλογή του μητρικού γάλακτος έτσι ώστε όταν αρχίσετε και πάλι να εργάζεστε να υπάρχει στην κατάψυξη απόθεμα από μητρικό γάλα. Σε αυτή τη φάση, το θήλαστρο είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο για τον προγραμματισμό ατομικής τράπεζας μητρικού γάλακτος, καθώς δίνει την ευκαιρία στη μητέρα να συνδυάσει το θηλασμό με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Με τη σωστή οργάνωση, ο στόχος είναι εφικτός.

1. Πριν από τη συλλογή γάλακτος, θα πρέπει να
πλένετε καλό τα χέρια σας με χλιαρό νερό και σαπούνι, να καθαρίζετε το στήθος με νερό και να το σκουπίζετε με φρεσκοσιδερωμένη πετσέτα. Αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά μαντιλάκια καθαρισμού του στήθους και της θηλής.

2. Πριν τοποθετήσετε στο στήθος το θήλαστρο, πιέστε το ελαφρά ώστε να βγουν οι πρώτες σταγόνες τις οποίες θα πετάξετε. Στη συνέχεια, τοποθετήσετε το θήλαστρο και ξεκινήστε τη συλλογή του γάλακτος.

3. Όταν τελειώσει η συλλογή, μεταγγίζετε το γάλα στα ειδικά αποστειρωμένα μπουκάλια, στα οποία κολλάτε ετικέτες με την ημερομηνία της πρώτης συλλογής και στη συνέχεια τα τοποθετείτε στο ψυγείο, όπου μπορούν να διατηρηθούν για 24 ώρες, ενώ στην κατάψυξη μπορεί να μείνουν για 3 εβδομάδες.

4. Το άτομο που θα φροντίζει το μωρό κατά την απουσία σας θα πρέπει, αφού βγάλει το μπιμπερό από το ψυγείο, να το τοποθετήσει μέσα σ' ένα δοχείο με χλιαρό νερό για να ζεσταθεί και έπειτα να το δώσει στο μωρό, ενώ αν το γάλα είναι στην κατάψυξη θα πρέπει να το αφήσει να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια να το ζεστάνει.

5. Να θυμάστε ότι το μητρικό γάλα μπορεί να διατηρηθεί έξω από το ψυγείο σε θερμοκρασία δωματίου 6-10 ώρες, ενώ στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί για 24, αλλιώς θα πρέπει να μπει στην κατάψυξη όπου μπορεί να μείνει για 2 εβδομάδες αν το ψυγείο είναι μονόπορτο ή 3 μήνες αν είναι δίπορτο. Κάθε φορά που πρόκειται να ταΐσετε το μωρό, διαλέγετε το μπουκάλι με την παλαιότερη ημερομηνία.

Με τη συνεργασία του συλλόγου «Ευτοκία».

Οι 3 καλύτερες στάσεις για έναν άνετο θηλασμό
Βρείτε την καλύτερη στάση για να το θηλάζετε: Εκείνη που θα εξασφαλίσει τη δική σας άνεση, αλλά θα ικανοποιεί και το μωρό σας.
Θηλασμός το καλοκαίρι: Μύθοι και αλήθειες
Η ζέστη, η θάλασσα και οι καλοκαιρινές δραστηριότητες φυσικά και δεν εμποδίζουν τον μητρικό θηλασμό, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές...
Αυτά είναι τα οφέλη του πρώτου θηλασμού!
Πολλά και σημαντικά είναι τα οφέλη του μητρικού θηλασμού αμέσως μετά τον τοκετό, τόσο για το νεογέννητο όσο και για τη μητέρα.
Θηλασμός: Που οφείλεται η χαμηλή παραγωγή μητρικού γάλακτος;
Διάφοροι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν χαμηλή παραγωγή μητρικού γάλακτος κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Μάθετε ποιοι είναι αυτοί και τι ...
Δυσκολίες στο μητρικό θηλασμό και πως θα τις αντιμετωπίσετε!
Κατά τη διάρκεια του μητρικού θηλασμού, ειδικά κατά το πρώτο διάστημα, η μητέρα μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με ποικίλες δυσκολίες. Συνήθως, τ...
Εσείς θηλάζετε στο βρεφονηπιακό σταθμό;
Εσείς θηλάζετε στον βρεφονηπιακό σταθμό που αφήνετε το μωρό σας, ή μήπως ο θηλασμός εκεί αποτελεί είναι απαγορευτικός;

Q&A
Είχα σταματήσει να δουλεύω από τότε που έμεινα έγκυος στην κόρη μου, που είναι σήμερα 8 ετών. Όμως, λόγω της οικονομικής κατάστασης, χρειάζε...
Έχω ένα αγοράκι 9 μηνών και ακόμη δεν κοιμάται καλά. Κατά τη διάρκεια της μέρας κοιμάται μόνο ένα μισάωρο στις 11.00 το πρωί και ένα στις 3....
Καλησπέρα έχω ένα γιο 5 1/2 μηνών έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία γυρνάει το κεφάλι δεξιά και αριστερά σαν να ενθουσιάζεται. Επίσης καμία φορ...Gallery
imommy small left arrow
imommy small right arrow
Απρ     29
ημερολόγιο
ημερολόγιο
εγκυμοσύνης
ημερολόγιο
παιδιού
comments powered by Disqus