βρέφος

υγεία | ανάπτυξη | διατροφή | φροντίδα | θηλασμός |

Πως να συνεχίσω το θηλασμό επιστρέφοντας στη δουλειά

18/10/2012
Από: Σιμέλα Κολαγκελέ |  σχολιάστε
Πως να συνεχίσω το θηλασμό επιστρέφοντας στη δουλειά

Πολλές μαμάδες θέλουν να συνεχίσουν το θηλασμό επιστρέφοντας στη δουλειά και με τα σωστά βήματα είναι απολύτως εφικτό. 


Είκοσι μέρες πριν επιστρέψετε στην εργασία σας, μπορείτε να αρχίσετε σταδιακά και χωρίς άγχος τη συλλογή του μητρικού γάλακτος έτσι ώστε όταν αρχίσετε και πάλι να εργάζεστε να υπάρχει στην κατάψυξη απόθεμα από μητρικό γάλα. Σε αυτή τη φάση, το θήλαστρο είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο για τον προγραμματισμό ατομικής τράπεζας μητρικού γάλακτος, καθώς δίνει την ευκαιρία στη μητέρα να συνδυάσει το θηλασμό με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Με τη σωστή οργάνωση, ο στόχος είναι εφικτός.

1. Πριν από τη συλλογή γάλακτος, θα πρέπει να πλένετε καλό τα χέρια σας με χλιαρό νερό και σαπούνι, να καθαρίζετε το στήθος με νερό και να το σκουπίζετε με φρεσκοσιδερωμένη πετσέτα. Αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά μαντιλάκια καθαρισμού του στήθους και της θηλής.

2. Πριν τοποθετήσετε στο στήθος το θήλαστρο, πιέστε το ελαφρά ώστε να βγουν οι πρώτες σταγόνες τις οποίες θα πετάξετε. Στη συνέχεια, τοποθετήσετε το θήλαστρο και ξεκινήστε τη συλλογή του γάλακτος.

3. Όταν τελειώσει η συλλογή, μεταγγίζετε το γάλα στα ειδικά αποστειρωμένα μπουκάλια, στα οποία κολλάτε ετικέτες με την ημερομηνία της πρώτης συλλογής και στη συνέχεια τα τοποθετείτε στο ψυγείο, όπου μπορούν να διατηρηθούν για 24 ώρες, ενώ στην κατάψυξη μπορεί να μείνουν για 3 εβδομάδες.

4. Το άτομο που θα φροντίζει το μωρό κατά την απουσία σας θα πρέπει, αφού βγάλει το μπιμπερό από το ψυγείο, να το τοποθετήσει μέσα σ' ένα δοχείο με χλιαρό νερό για να ζεσταθεί και έπειτα να το δώσει στο μωρό, ενώ αν το γάλα είναι στην κατάψυξη θα πρέπει να το αφήσει να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια να το ζεστάνει.

5. Να θυμάστε ότι το μητρικό γάλα μπορεί να διατηρηθεί έξω από το ψυγείο σε θερμοκρασία δωματίου 6-10 ώρες, ενώ στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί για 24, αλλιώς θα πρέπει να μπει στην κατάψυξη όπου μπορεί να μείνει για 2 εβδομάδες αν το ψυγείο είναι μονόπορτο ή 3 μήνες αν είναι δίπορτο. Κάθε φορά που πρόκειται να ταΐσετε το μωρό, διαλέγετε το μπουκάλι με την παλαιότερη ημερομηνία.

Με τη συνεργασία του συλλόγου «Ευτοκία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτά είναι τα οφέλη του πρώτου θηλασμού!
Πολλά και σημαντικά είναι τα οφέλη του μητρικού θηλασμού αμέσως μετά τον τοκετό, τόσο για το νεογέννητο όσο και για τη μητέρα.
Στάσεις θηλασμού: Ποιες είναι οι πιο άνετες;
Βρείτε την καλύτερη στάση για να το θηλάζετε: Εκείνη που θα εξασφαλίσει τη δική σας άνεση, αλλά θα ικανοποιεί και το μωρό σας.Κάθε στάση έχε...
Απίστευτο βίντεο: Νεογέννητο πίνει γάλα από...ποτήρι και γίνεται viral
Ένα απίστευτο βίντεο από ένα νεογέννητο που απολαμβάνει το μητρικό γάλα σε ένα...μικροσκοπικό φλιτζάνι, κάνει το γύρο του διαδικτύου και γίν...
Σε ποια χώρα οι γυναίκες πληρώνονται για να θηλάσουν τα παιδιά τους;
Όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η βρετανική κυβέρνηση, οι νέες μητέρες σε δύο περιοχές της Μ. Βρετανίας θα λαμβάνουν ένα χρηματικό ποσό σε ...
Αποκλείεται να μαντέψετε από τι είναι φτιαγμένα αυτά τα παπουτσάκια
Είναι μικρούλικα, κομψά και χαριτωμένα, όπως όλα τα μαλακά παπουτσάκια αγκαλιάς. Όμως αυτά δεν μπορούν να φορεθούν γιατί δεν είναι φτιαγμένα...
Το μητρικό γάλα αλλάζει, ανάλογα με το φύλο του παιδιού!
Κι όμως το μητρικό γάλα αλλάζει ανάλογα με το φύλο του παιδιού σύμφωνα με μια νέα έρευνα.