βρέφος

υγεία | ανάπτυξη | διατροφή | φροντίδα | θηλασμός |

Σε ποια χώρα οι γυναίκες πληρώνονται για να θηλάσουν τα παιδιά τους;

Από: Ελένη Καραγιάννη |  σχολιάστε
Σε ποια χώρα οι γυναίκες πληρώνονται για να θηλάσουν τα παιδιά τους;
Όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η βρετανική κυβέρνηση, οι νέες μητέρες σε δύο περιοχές της Μ. Βρετανίας θα λαμβάνουν ένα χρηματικό ποσό σε κουπόνια αγορών ως κίνητρο για να θηλάσουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης του θηλασμού σε φτωχές περιοχές της χώρας όπου δεν οι γυναίκες δεν συνηθίζουν να θηλάζουν.

Συγκεκριμένα, οι μαμάδες στο Ντέρμπισάιρ, στην κεντρική Αγγλία, και στο Νότιο Γιορκσάιρ θα παίρνουν κουπόνια για αγορές αξίας 140 ευρώ εάν θηλάσουν τις πρώτες έξι εβδομάδες της ζωής του μωρού τους, ενώ το ποσό θα αυξάνεται στα 240 ευρώ εάν συνεχίσουν για έξι μήνες.  

Όπως δήλωσε η Κλερ Ρέλτον από το Πανεπιστήμιο του Sheffield που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το πρόγραμμα σε συνεργασία με την κυβέρνηση, «η Μ. Βρετανία έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες θηλασμού στον κόσμο ενώ το πόσο θηλάζουν οι γυναίκες διαφέρει δραματικά από τη μία περιοχή στην άλλη. Ένα βρέφος ηλικίας έξι εβδομάδων που έχει γεννηθεί από μια εύπορη οικογένεια στην Αγγλία έχει 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να τρέφεται με μητρικό γάλα σε σχέση με ένα βρέφος που μεγαλώνει σε μια φτωχική περιοχή».

Η Εθνική Υγειονομική Υπηρεσία της χώρας συνιστά στις μητέρες να θηλάζουν αποκλειστικά τα παιδιά τους τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους –όμως αυτό συμβαίνει μόνο στο 34% των περιπτώσεων. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή 130 γυναικών και εάν κριθεί πετυχημένο θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους οργανωτές του, το κίνητρο για να θηλάσει μια μητέρα το παιδί της δεν θα έπρεπε να είναι οικονομικό, αλλά η επιθυμία της να κάνει ό,τι καλύτερο για την υγεία και τη ζωή του.  

Σχετικά Άρθρα

20 «μαγικές» ιδιότητες του μητρικού γάλακτος, που ίσως δεν γνωρίζετε!
Εσείς γνωρίζετε ότι το  μητρικό γάλα εκτός του ότι βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη του μωρού και την θωράκιση του ανοσοποιητικού του συστήμα...
Τα μυστικά του θηλασμού
Το μωράκι σας έχει μόνο τρεις ανάγκες, τρεις βασικές απαιτήσεις για να νιώσει την προστασία και την στοργή που τόσο χρειάζεται : ζεστασιά -α...
Μητρικό γάλα: Κάνει μόνο καλό!
Τα οφέλη του μητρικού γάλακτος για τον παιδικό οργανισμό είναι ανεκτίμητα. Γιατί δεν τρέφει μόνο το παιδί, αλλά το κρατάει και γερό!
6 (ακόμη) λόγοι για να θηλάσετε το μωρό σας
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προσφέρετε την πιο πολύτιμη τροφή στο μωρό σας. Μάθετε μερικούς ακόμη...
Στάσεις θηλασμού: Ποιες είναι οι πιο άνετες;
Βρείτε την καλύτερη στάση για να το θηλάζετε: Εκείνη που θα εξασφαλίσει τη δική σας άνεση, αλλά θα ικανοποιεί και το μωρό σας.Κάθε στάση έχε...
7 κοινά πράγματα που συνδέουν τις μαμάδες που θηλάζουν σε όλον τον κόσμο
Μια νέα παγκόσμια έρευνα από την εταιρεία Lansinoh Laboratories, Inc, που πραγματοποιήθηκε σε 13.169 νέες μητέρες, από  εννέα διαφορετι...
comments powered by Disqus