βρέφος

υγεία | ανάπτυξη | διατροφή | φροντίδα | θηλασμός |

7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε παράλληλα με το θηλασμό!

17/06/2014
Από: Ελένη Χαδιαράκου |  σχολιάστε
7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε παράλληλα με το θηλασμό!


Ο θηλασμός είναι μια υπέροχη εμπειρία στην οποία συνήθως αφοσιωνόμαστε αποκλειστικά! Από την άλλη υπάρχουν μαμάδες που συνδυάζουν αυτό το υπέροχο καθήκον με διάφορα άλλα καθήκοντα που προκύπτουν από τη μητρότητα. Να λοιπόν 7 πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε ενώ παράλληλα θηλάζετε. Η blogger Devan McGuinness | μοιράζεται μαζί μας μερικά από εκείνα που κάνει ενώ παράλληλα θηλάζει!    


1. Μπορείτε να τσιμπήσετε κάτι!
Η αλήθεια είναι ότι με ένα νεογέννητο είναι τόσες οι δουλειές, που οι περισσότερες μαμάδες δε βρίσκουν χρόνο ούτε για φαγητό. Και βέβαια αυτό δεν είναι και πολύ καλό, γιατί όπως λένε οι ψυχολόγοι, η πείνα δημιουργεί θυμό και ο θυμός είναι κακό πράγμα για μια νέα μαμά. Μπορείτε λοιπόν ενώ θηλάζετε να τσιμπάτε κάτι παράλληλα κι εσείς. Να τρώτε δηλαδή μαζί με το μωρό σας!

2. Μπορείτε να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά!
Αν υπολογίσετε ότι κάθε θηλασμός διαρκεί ένα μισάωρο, ε, θα καταφέρετε να δείτε ένα ολοκληρωμένο επεισόδιο!  

3. Μπορείτε να ασχολείστε με το μωρό σας
Να του τραγουδάτε, να του μιλάτε…Στα μωρά αρέσει ο ρυθμός, μια που έχουν συνηθίσει να ακούνε τον ήχο της καρδιάς σας. Δοκιμάστε να του βάλετε λίγη απαλή μουσική, να τραγουδήσετε ένα νανούρισμα ή ακόμα και να το βάλετε να ακούσει το ρυθμικό ήχο ενός παιχνιδιού.

4. Μπορείτε να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο
Πότε ήταν η τελευταία φορά που απολαύσατε την ανάγνωση ενός μυθιστορήματος; Ε, τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Όπως άλλωστε μας λένε οι ειδικοί, η ανάγνωση ηρεμεί και όσο πιο ήρεμη είστε τόσο πιο ήρεμο θα είναι και το μωρό σας!

5. Μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία σας ως μαμά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  
Οι μαμάδες, κυρίως οι νέες, έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους. Γιατί λοιπόν να μην ανταλλάξουν εμπειρίες από την υπέροχη αυτή καινούρια εμπειρία τους; Άλλωστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μιλήσεις και πάλι με…ενήλικες!  

6. Μπορείτε να ξαπλώσετε
Έχετε δοκιμάσει την πλάγια θέση ενώ θηλάζετε; Α, είναι εξαιρετική! Ξαπλώστε με το μωρό σας στο κρεβάτι και ξεκουραστείτε ενώ εκείνο απολαμβάνει το γεύμα του!

7. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα!
Ναι, οι εξοικειωμένες μαμάδες με το θηλασμό το ξέρουν ήδη!  Δεν υπάρχει καμιά δουλειά που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις ενώ θηλάζεις. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την κάθε μια.  


Σχετικά Άρθρα

20 «μαγικές» ιδιότητες του μητρικού γάλακτος, που ίσως δεν γνωρίζετε!
Εσείς γνωρίζετε ότι το  μητρικό γάλα εκτός του ότι βοηθάει στην υγιή ανάπτυξη του μωρού και την θωράκιση του ανοσοποιητικού του συστήμα...
Οι 8 πιο απολαυστικές στιγμές του θηλασμού!
1. Αυτή η απολαυστική «γαλήνη» που νιώθω δίπλα του Ναι, για μια νέα μαμά το να καθίσει ακίνητη και ήρεμη έστω και λίγο είναι κάτι σπάνιο. Ο ...
Αυτά είναι τα οφέλη του πρώτου θηλασμού!
Πολλά και σημαντικά είναι τα οφέλη του μητρικού θηλασμού αμέσως μετά τον τοκετό, τόσο για το νεογέννητο όσο και για τη μητέρα.
Θηλάζει σωστά;
Βάζετε το μωρό στο στήθος όποτε το ζητήσει, εκείνο μέχει κολλημένο πάνω σας για ώρες αλλά, τελικά, δεν ξέρετε ότι έχει πιει αρκετό...
Η πρώτη εβδομάδα με το νεογέννητο
Η πρώτη εβδομάδα με το νεογέννητο είναι υπέροχη αλλά και δύσκολη. Μάθετε τα πάντα γι' αυτήν!Οι πρώτες ημέρες της ζωής με το μωρό είναι συναρ...
Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το νεογέννητο!
Αυτά είναι σύμφωνα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι γονείς, όταν φέρνουν στο σπίτι το νε...