Μια νέα παγκόσμια έρευνα από την εταιρεία Lansinoh Laboratories, Inc, που πραγματοποιήθηκε σε 13.169 νέες μητέρες, από  εννέα διαφορετικές χώρες, μας δίνει τις πολιτισμικές διαφορές αλλά και τις ομοιότητες για τις νέες μαμάδες που θηλάζουν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε  Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Μεξικό, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η. Π. Α και τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά! Αν ανήκετε στις μαμάδες που δεν μπόρεσαν να θηλάσουν και νιώθετε ενοχές, δεν είστε… μόνες! Το 91% των μαμάδων στην Τουρκία αισθάνονται τρομερές τύψεις συνειδήσεως. Επίσης το 64%  των μαμάδων σε Η. Π. Α Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ουγγαρία, Μεξικό, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο αισθάνονται επίσης ενοχές. Τα σκήπτρα των ενοχών κρατάει η Βραζιλία με  93%.

6 με 12 μήνες θεωρούν το ιδανικό διάστημα για να θηλάσουν οι μαμάδες σε Βραζιλία, Κίνα, Γερμανία,  Ουγγαρία, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο και Η. Π. Α. Αντίστοιχα οι μαμάδες στην Τουρκία θα ήθελαν να θηλάσουν από 12 έως 24 μήνες, ενώ οι μητέρες στην Γαλλία θεωρούν ότι είναι αρκετοί 3-6 μήνες.

Το 45% των μαμάδων στις Η. Π. Α πιστεύουν ότι ένα 2χρονο παιδί είναι πολύ μεγάλο για να θηλάσει. Της ίδιας άποψης είναι και οι μαμάδες σε  Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Μεξικό και Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο σχεδόν το 50%  από τις μητέρες στην Τουρκία και τη Βραζιλία (την πλειοψηφία των ψήφων), θεωρεί την ηλικία των 2 ετών υπέροχη για να θηλάζει το παιδί!

Τα οφέλη υγείας για το μωρό είναι ο νούμερα 1 λόγος, που θηλάζουν οι μαμάδες και στις εννέα χώρες.

Το 93% των μαμάδων στις Η. Π. Α πιστεύουν ότι το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για το μωρό. Και βέβαια σε αυτό συμφωνούν και οι μητέρες από την Βραζιλία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, το Μεξικό, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πόνος είναι το χειρότερο μέρος του θηλασμού για τις μητέρες στη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ

Το 57% των μαμάδων στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο θηλασμός σε δημόσιο χώρο είναι κάτι απολύτως φυσικό. Το ίδιο πιστεύουν και οι μαμάδες από τη την Βραζιλία, τη Γερμανία, το Μεξικό, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σχεδόν όμως το 50% των μαμάδων σε Κίνα και Γαλλία δήλωσαν ότι θα αισθάνονταν ντροπή να θήλαζαν σε δημόσιο χώρο!