Πιθανότατα το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας του μωρού δεν είναι αυτό που νομίζετε. Τα μωρά μπορεί να ενεργηθούν οπουδήποτε από 8 έως 10 φορές την ημέρα ή μία φορά κάθε 7 έως 10 ημέρες και να εξακολουθεί να θεωρείται φυσιολογικό, εφ’ όσον δεν αισθάνονται άβολα. Έτσι, η δυσκοιλιότητα είναι περισσότερο για τα μωρά που έχουν πρόβλημα να ενεργηθούν όταν πρέπει πραγματικά.

Το μωρό μπορεί να εμφανίσει δυσκοιλιότητα όταν μεταβεί σε ένα νέο φαγητό, όπως από το γάλα της μητέρας στη φόρμουλα, από τη φόρμουλα στο κανονικό γάλα, ή όταν του δοθεί στερεά τροφή.

Παρακολουθήστε το μωρό σας σε αυτό το κομμάτι. Εάν το μωρό είναι δυσκοίλιο, τα κόπρανα θα βγουν σαν σκληρές μικρές μπάλες ή θα έχει πολλά αέρια και θα προσπαθεί να ενεργηθεί. Επίσης, προσέξτε για μαύρα ή κόκκινα κόπρανα, που μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει αίμα μέσα σε αυτά. Το αίμα μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό, οπότε τηλεφωνήστε στο γιατρό του μωρού αν το δείτε. Κίτρινα, πράσινα και καφέ κόπρανα είναι μια χαρά. Πώς μπορείτε όμως να το βοηθήσετε αν είναι δυσκοίλιο; Αρχικά, ζητήστε από το γιατρό του μωρού να συστήσει μια θεραπεία. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού, ο γιατρός μπορεί να πει ότι είναι καλό να δώσετε στο μωρό λίγο χυμό μήλου ή αχλαδιού. Επίσης, αποκλειστικά και μόνο εάν ο γιατρός του μωρού το πει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υπόθετο γλυκερίνης για βρέφη, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο φαρμακείο. Έτσι, θα δημιουργήσετε τη λίπανση που χρειάζεται το μωρό για να ενεργηθεί.