1. Είναι φυσιολογικό να έχει περίεργη όψη. Τις πρώτες ώρες, μπορεί να έχει υπερβολικά πολλές τρίχες στο σώμα του, να έχει πρησμένο πρόσωπο. Πολύ γρήγορα όμως, επανέρχεται στην κλασική μορφή του.
  2. Μην περιμένετε χαμόγελα μέχρι τις 6 εβδομάδες. Μπορεί κυρίως να γκρινιάζει, αλλά μην ξεχνάτε ότι συνδέεται από την αρχή μαζί σας.
  3. Μέχρι να πέσει ο αφαλός, κάντε του πλύσεις με σφουγγάρι. Δεν λερώνεται τόσο εξάλλου για να χρειάζεται κανονικό μπάνιο.
  4. Μπορείτε να αγγίξετε το μαλακό σημείο στο κεφάλι του. Αλλά απαλά και με προσοχή.
  5. Σας ενημερώνει το ίδιο αν τρώει αρκετά. Το μωρό χρειάζεται γάλα κάθε 2 με 3 ώρες, αλλά αν θηλάζετε είναι δύσκολο να ξέρετε πόσο γάλα παίρνει. Η καλύτερη ένδειξη είναι το σωματικό του βάρος. Επίσης, το πόσα κακά κάνει και πόσες πάνες χρειάζεται καθημερινά είναι άλλη μία ένδειξη του πόσο τρώει.
  6. Το ξηρό δέρμα είναι φυσιολογικό. Ενώ αρχικά είναι απαλό και μεταξωτό, αυτό αλλάζει στην πορεία. Συνήθως αλλάζει μόνο του και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε υποαλλεργική λοσιόν χωρίς άρωμα για να το ενυδατώνετε.
  7. Δεν χρειάζεται να κλειδωθείτε στο σπίτι. Απλά χρησιμοποιήστε την κοινή λογική. Όταν βγάζετε έξω το μωρό, μη το εκθέτετε στον ήλιο και αποφύγετε τους αρρώστους.
  8. Τα νεογέννητα επικοινωνούν μέσω κλάματος. Συνήθως μαθαίνετε με τον καιρό πότε κλαίει επειδή πεινάει και πότε επειδή θέλει αγκαλιά ή χρειάζεται ανακούφιση.