Ο μικρούλης Jonas Gutierrez από το Σαν Αντόνιο του Τέξας διαγνώστηκε με πλαγιοκεφαλία. Τι σημαίνει αυτό; Το κρανίο ενός νεογέννητου μωρού είναι τόσο εύπλαστο που μπορεί σε κάποια σημεία να γίνει επίπεδο προκαλώντας ασυμμετρία. Κάποια νεογέννητα, μετά από φυσιολογικό τοκετό, ενδέχεται να έχουν… περίεργο σχήμα στο κεφαλάκι τους εξαιτίας της πίεσης που ασκείται κατά την εξώθηση. Αυτό ωστόσο είναι φυσιολογικό και διορθώνεται από μόνο του μέσα σε 6 εβδομάδες. Η πλαγιοκεφαλία υφίσταται όταν το κεφαλάκι του παραμένει επίπεδο σε κάποιο σημείο πίσω και πλάι προκαλώντας ασυμμετρία.
«Από τη μήτρα ακόμη ξέραμε ότι το κεφάλι του είναι μεγαλύτερο από το κανονικό και έχει κάποιο πρόβλημα. Και επειδή κοιμάται διαρκώς πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο, κάνει την κατάσταση χειρότερη», είπε ο μπαμπάς του 4 μηνών Jonas στο ABC News.
Η λύση στο πρόβλημα του μικρού Jonas βρέθηκε σε ένα κράνος ειδικά σχεδιασμένο, το οποίο θα τον βοηθήσει να επανασχηματίσει το κεφάλι του. Θα πρέπει να το φοράει από 3 έως και 6 μήνες, ανάλογα με την βελτίωση που θα παρουσιάσει.  
Όταν η τρίχρονη αδερφή του σκέφτηκε να φοράει και εκείνη το κράνος ποδηλάτου της συνέχεια για να μην αισθάνεται μόνος και διαφορετικός ο αδελφός της, η υπόλοιπη οικογένεια βρήκε την ιδέα της καταπληκτική και την ακολούθησε.  Έτσι βρήκαν τον πιο γλυκό τρόπο για να του συμπαρασταθούν!
Η  είδηση αυτή έγινε γνωστή όταν ένας ξάδερφος τους μοιράστηκε πρόσφατα μια φωτογραφία τους στο Twitter. Η φωτογραφία έγινε αμέσως viral με 28k re-tweets και σχεδόν 115k likes.