Η φύση, αυτό το απέραντο εργαστήρι θαυμάτων, ανεξήγητο, ανεξερεύνητο και ανεξάντλητο, θα μας δοκιμάζει πάντα σε νέα όρια και νέες προκλήσεις. Το μεγαλύτερο θαύμα όλων, αυτό της γέννησης, όταν το βελτιώνει, το ισορροπεί το ολοκληρώνει, ο άνθρωπος και η επιστήμη του, τότε όλα βρίσκουν το σκοπό τους και η φύση σε πλήρη αρμονία και συνεργασία με την τεχνική, την ιατρική, την εξέλιξη, δίνουν στον άνθρωπο το νόημά του. Τη συγκλονιστική χαρά της ίδιας της ζωής, εκεί ακριβώς που φαίνεται να σβήνει και η τελευταία ελπίδα…
Όταν οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι αυτή η νεαρή μητέρα από τη Florida περίμενε δίδυμα που ήταν ενωμένα στο στήθος, είπαν στους γονείς ότι τα μωρά αυτά δεν θα ζούσαν. Παραδόξως, τα δίδυμα επέζησαν μετά την επέμβαση διαχωρισμού, ενώ οι γιατροί ήταν συγκλονισμένοι από την εκπληκτική ανάκαμψή τους.
Η Jacquelyn και ο σύντροφός της, Mark, ενημερώθηκαν στην 20η εβδομάδα της κύησης ότι τα δίδυμα που περίμεναν ήταν ενωμένα στην καρδιά, το συκώτι, το στέρνο και το διάφραγμα. Τους εξήγησαν επίσης ότι τα μωρά δεν θα είχαν καμία ελπίδα να ζήσουν επειδή είχαν την ίδια καρδιά.
Το ζευγάρι συμβουλεύτηκε τη Δρ. Jennifer Co-Vu από το νοσοκομείο UF Health Shands, η οποία μετά από μεγάλη έρευνα και ανάλυση όλων των δεδομένων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι -άσχετα με την αρχική πρόβλεψη- υπήρχαν πιθανότητες να επιβιώσουν τα μωρά μετά το διαχωρισμό. Ωστόσο δεν απέκλειε το ενδεχόμενο ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο του ενός ή και των δύο μωρών.
Τα κοριτσάκια, η Scarlett και η Savannah, γεννήθηκαν με καισαρική τομή τον Απρίλιο του 2016. Δύο μήνες αργότερα, υποβλήθηκαν στη διαδικασία διαχωρισμού αφού οι γιατροί είχαν κάνει, μέσω της εξομοίωσης (την πρακτική αναπαράστασης δηλαδή ενός πραγματικού γεγονότος σε μοντέλο) εξάσκηση τη χειρουργική επέμβαση σε μια 3D εκτύπωση. Η σχεδόν οκτάωρη εγχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στη συνέχεια, τα δίδυμα μπήκαν στη θερμοκοιτίδα για έξι εβδομάδες.
Βλέποντας τα δίδυμα να διαχωρίζονται με επιτυχία, ο Δρ. Mark Bleiweis, διευθυντής του UF Heart Congenital Heart Center, δήλωσε στην MailOnline : «Είναι εκπληκτικό να βλέπεις αυτά τα μωρά σε ξεχωριστές κούνιες. Η ανάκαμψή τους ήταν εντυπωσιακή».
Ένα σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα που αγγίζει τα όρια του θαύματος!