Ο Καρκίνος είναι γενναιόδωρος στην αγάπη, δεσμεύεται, παθιάζεται, είναι τρυφερός, ευαίσθητος, στοργικός προστατευτικός και αφοσιωμένος. Κακομαθαίνει το ταίρι του με κομπλιμέντα και δώρα. Ζηλεύει και περιτυλίγεται γύρω από τη σύντροφό του. Μπορούν να δουν την συναισθηματική τους πλευρά με απόλυτο κυνισμό, μπορούν  να απομονωθούν  για να δουν ξεκάθαρα τι γίνεται, από απόσταση. Όταν ερωτεύονται όμως, δεν τους είναι εύκολο να ξεκολλήσουν από μια σχέση. . Τους είναι δύσκολο να ανοιχτούν και να μιλήσουν για τα πραγματικά τους συναισθήματα. Αν το κάνει μαζί σου, να ξέρεις ότι υπερέχεις από όλους τους άλλους γύρω τους.

Τους αρέσει το αργό φλερτ και αγχώνονται με την βιασύνη. Είναι ζώδιο που ενδιαφέρεται για σεξουαλική του υγεία και θέλει να περνάει καλά ο παρτενέρ του. Επίσης, προτιμάνε να μένουν στο σπίτι, για διασκέδαση ή οτιδήποτε άλλο, γιατί εκεί, περιτριγυρισμένοι μόνο από οικεία στοιχεία νιώθουν περισσότερο άνετα από οπουδήποτε αλλού. Έχει ειρωνικό χιούμορ και είναι καλός ακροατής, για αυτό μπορεί σε κρίσιμες καταστάσεις να πει ένα αστείο.

Μέσα τους κάθε μέρα γίνεται μια μάχη συναισθημάτων, που καλείσαι να πάρεις θέση. Αν σε έχει προσκαλέσει στο σπίτι του για να σε περιποιηθεί, να σου μαγειρέψει, να σε φροντίσει, τότε είναι ερωτευμένος μαζί σου.