Κριός (21/3-20/4)

Για τη μαμά: Ο Δίας τη χρονιά αυτή θα γίνει ο πιο ένθερμος υποστηρικτής σας, τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιουνίου. Αυτή τη χρονιά οφείλετε να εφαρμόσετε το μέτρο και την ισορροπία σε όλους τους τομείς και σας προειδοποιεί να αποφύγετε τις υπερβολές αλλά και οτιδήποτε μπορεί να σας εξωθήσει στα «άκρα». Για το μπαμπά: Αυτή τη χρονιά θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες για να δείξετε τι αξίζετε αλλά και να ξεδιπλώσετε όλο το φάσμα των ικανοτήτων σας. Από την άλλη όλη τη χρονιά θα υποχρεωθείτε να εργαστείτε σκληρά και να ζήσετε μια κάποια πίεση.Ο Κρόνος που θα διασχίζει όλο τον χρόνο τον Σκορπιό, σας καλεί να ασχοληθείτε με κληρονομιές, δάνεια, χρέη, επενδύσεις με τρίτους, αλλά και την προσπάθεια εξισορρόπησης της σεξουαλικής σας ζωής. Για το παιδί: Συναισθηματικά η χρονιά θα είναι καλή για το μικρό σας Κριαράκι. Νέοι φίλοι, υποστήριξη από την οικογένεια και μια κοινωνική κινητικότητα θα το κάνει να νιώθει σιγουριά και ζεστασιά. Το πρώτο εξάμηνο του 2013, το μυαλό του μικρού σας Κριού είναι σαν φυσικό σφουγγάρι που αφομοιώνει τα πάντα με μεγάλη ευκολία. Αξιοποιήστε αυτή την περίοδο με παιχνίδια που εξασκούν το μυαλό του.

Ταύρος (21/4-21/5) Για τη μαμά: Ο Κρόνος, ο πλανήτης της ωριμότητας και της σοφίας θα βρίσκεται απέναντι σας, στο ζώδιο του Σκορπιού, ασκώντας κάποιες πιέσεις. Όμως από την άλλη ο Δίας από τον Καρκίνο θα δώσει φτερά στη δημιουργικότητά σας και θα σταθεροποιήσει όλες σας τις σχέσεις. Για το μπαμπά: Λένε πως η μόνη σταθερά στη ζωή μας είναι η αλλαγή. Αυτή τη χρονιά λοιπόν καλείστε παρά την κούρασή σας να αποδείξετε πως είστε δυνατοί και στις δύσκολες αλλαγές. Το Μάιο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, προσέξτε τις σχέσεις σας με τους ανώτερους. Για το παιδί: Οι πλανήτες το βαραίνουν κάπως αυτόν το χρόνο, μια που οι τρεις από τις πέντε εκλείψεις της χρονιάς, το επηρεάζουν άμεσα. Δώστε του την απαιτούμενη προσοχή, κυρίως το πρώτο εξάμηνο του 2013 που είναι και το πιο απαιτητικό. Τώρα χρειάζεται γαλήνη και ηρεμία και ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά του θα το βοηθήσει να είναι ισορροπημένο. 

Δίδυμοι (22/5-21/6) Για τη μαμά: Ο Δίας, ο πλανήτης που περνάει από το ζώδιο μας κάθε δώδεκα χρόνια υπόσχεται να σας φέρει τύχη, δυναμισμό και μια χρονιά πλούσια σε ευκαιρίες. Επίσης θα σας φέρει κοντά σε ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν σημαντικά στο μέλλον. Για το μπαμπά: Ο Κρόνος απαιτεί να αφοσιωθείτε υπεύθυνα και πειθαρχημένα στα θέματα εργασίας και ίσως μέσα στη χρονιά θα πρέπει να σκεφτείτε κάποιες εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να καλύψετε κάποια έξοδα οικογενειακά. Για το παιδί: Το 2013 ολοκληρώνεται ένας κύκλος εκλείψεων που επηρεάζουν το μικρό σας Διδυμάκι. Ναι, τώρα που θα βγει επιτέλους από ένα δύσκολο μεταβατικό στάδιο θα του δοθεί η ευκαιρία να λάμψει τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. 

Καρκίνος (22/6-22/7) Για τη μαμά: Το 2013 είναι  μια καλή χρονιά που τίποτα δεν μπορεί να την χαλάσει παρά μόνο εσείς. Αρπάξτε τις ευκαιρίες και οργανωθείτε, και εξαντλήστε όλα τα αποθέματα της διπλωματίας σας για να ξεφύγετε από τις παγίδες της. Για το μπαμπά: Μετά από μια μακρά περίοδο αμφισβήτησης, έφτασε η ώρα της αναγνώρισης. Όλα αυτά γιατί ο Δίας μέσα από τον 12ο οίκο δουλεύει αθόρυβα φροντίζοντας για εσάς, εν αγνοίας σας. Η παρουσία της Αφροδίτης στον Τοξότη από τον Οκτώβριο θα δώσει ένα μεγάλο ανέβασμα και προοπτικές στα επαγγελματικά σας. Για το παιδί: Το πρώτο εξάμηνο του 2013, η ευαισθησία του μικρού σας Καρκίνου θα είναι πιο αυξημένη απ’ ότι συνήθως με αποτέλεσμα να νοιώθει ευάλωτο. Θα είναι ιδιαίτερα ντροπαλό και δύσκολα θα του παίρνετε κουβέντα για κάτι που τον απασχολεί. Το δεύτερο εξάμηνο, το ονειροπόλο Καρκινάκι σας γίνεται περισσότερο εξωστρεφές και ενθουσιώδες. Δείξτε του την αγάπη σας ακόμη κι όταν το παρακάνει.

  Λέων (23/7-23/8) Για τη μαμά: Η χρονιά αυτή καθορίζεται από την παρουσία του Κρόνου στον Σκορπιό, που επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο και τους τρεις τελευταίους μήνες τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο. Η οικογενειακή ζωή έρχεται στο προσκήνιο, καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με το σπίτι και την ακίνητη περιουσία σας. Για το μπαμπά: Στην ανάδρομη πορεία του Κρόνου από τις 18 Φεβρουαρίου έως και τις 7 Ιουλίου, οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο θα αισθανθείτε να κλονίζονται σιγουριά και αυτοπεποίθηση, αν δεν είναι καλά θεμελιωμένα. Στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε την στήριξη του Δία ο οποίος θα δίνει διέξοδο μέσω πολλών κοινωνικών επαφών και βοήθειας φίλων που θα σας συμπαρασταθούν. Για το παιδί: Το δυναμικό Λιονταράκι σας το πρώτο εξάμηνο του 2013, διακρίνεται για την εφευρετικότητα και τη πρωτοτυπία του, ακόμα παραπάνω δε όταν βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα παιδάκια. Του αρέσει να βοηθάει και να φροντίζει τους μικρούς φίλους του, αλλά θέλει πάντα να έχει τον τελευταίο λόγο. Το δεύτερο εξάμηνο, δείχνει να αποζητά την ηρεμία του. Μια καλλιτεχνική δραστηριότητα όπως η ζωγραφική θα ήταν μια καλή εκτόνωση για τη φαντασία του που καλπάζει.

Παρθένος (24/8-23/9) Για τη μαμά: Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Δίας θα στηρίζει τις προσπάθειες σας, παρέχοντας σας ευκαιρίες και διευκολύνσεις. Όσον αφορά την επιρροή του Κρόνου και των εκλείψεων στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, σίγουρα δεν θίγουν κάποιον κεντρικό τομέα της ζωής σας, εκτός πια κι αν τα ταξίδια και οι σχέσεις με τους συγγενείς σας είναι της άμεσης προτεραιότητας σας. Για το μπαμπά: Η  είσοδος του Δία στον Καρκίνο από τα τέλη Ιουνίου, θα πριμοδοτήσει νέες γνωριμίες και τη διεύρυνση του κοινωνικού σας κύκλου, ενώ παράλληλα θα σας φέρει κοντά σε άτομα-φίλους ή συλλογικούς φορείς, που μπορούν να συμβάλλουν θετικά στις επιδιώξεις σας. Για το παιδί: Ίσως το οργανωτικό σας Παρθενάκι νιώσει ιδιαίτερα ανασφαλές κάτω από τόση πλανητική ανισορροπία. Το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, εμφανίζει τάσεις ανεξαρτησίας, γίνεται πιο εκκεντρικό και απρόοπτο στη συμπεριφορά του. Αν το βοηθήσετε να αποφύγει τους καβγάδες και την ένταση το 2013 υπόσχεται πιο ευοίωνες ημέρες.

Ζυγός (24/9-23/10) Για τη μαμά: Το 2013 ξεκινά ακριβώς όπως θα ήθελε κάθε αξιοπρεπής Ζυγός: με πολλές προοπτικές. Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω φωτίζει τον τομέα της οικογένειας ενώ, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, πριμοδοτεί αποφάσεις για τη δημιουργία ή την επέκταση της οικογένειας, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί μετά τις 6 Οκτωβρίου. Για το μπαμπά: Ο Άρης και ο Ερμής από τους Ιχθύες σας θέλουν αεικίνητους στη δουλειά με πολλές υποχρεώσεις και την αναγκαιότητα να αναπτύξετε αρκετές πρωτοβουλίες. Μπείτε στη δράση γιατί, αν δεν το κάνετε, όταν ο ανάδρομος Ερμής (από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι τις 17 Μαρτίου ) θα αναδείξει τις συνέπειες της αναβλητικότητας και των λαθών σας. Για το παιδί: Το πρώτο εξάμηνο του 2013, το παιδί σας δίνει χαρά σε όποιον βρίσκεται δίπλα του, αλλά παράλληλα έχει και μια έντονη διάθεση να αψηφά όλους τους κινδύνους που εμφανίζονται μπροστά του. Η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός του φαίνεται έντονα, σε ό,τι κι αν καταπιάνεται. Διαθέτει μια αίσθηση δικαιοσύνης καθώς και ένα ταλέντο στις ξένες γλώσσες.

Σκορπιός (23/10-22/11) Για τη μαμά: Αυτή τη χρονιά καλείστε να αντιμετωπίσετε ουσιαστικά τον ίδιο σας τον εαυτό. Ο Κρόνος από το ζώδιό σας έρχεται να καθυποτάξει το «εγώ» σας και να σας υπενθυμίσει πως πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Για το μπαμπά: Ο Ουρανός από τον 6ο ηλιακό οίκο σας προτρέπει να κάνετε νέα πράγματα και να «συνταχθείτε» με την τεχνολογία σε επίπεδο εργασίας. Έτσι θα μπορέσετε να είστε πιο ανταγωνιστικοί. Ο Δίας μέσα από τον 8ο ηλιακό οίκο έως τις 26 Ιουνίου θα σας ωθήσει να ασχοληθείτε με θέματα δανείων, υποτροφιών, ασφαλειών και διατροφών Για το παιδί: Το πρώτο εξάμηνο του 2013, η τόλμη και ο δυναμισμός του το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα παιδάκια. Είναι απόλυτο σε αυτά που θέλει και η λέξη ημίμετρα του είναι τελείως άγνωστη. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν εμφανίσει λεκτική επιθετικότητα αν του αρνηθείτε κάθετα κάτι. Αν δείξει σημάδια υπέρμετρης περηφάνιας, ενθαρρύνετε τη μετριοπάθεια και την κατανόηση.

Τοξότης (24/11-22/12) Για τη μαμά: Έχετε ήδη γευτεί πολλές συναισθηματικές εμπειρίες με τον κυβερνήτη σας Δία απέναντί σας στους Διδύμους, τις οποίες θα εξακολουθείτε να γεύεστε έως τα τέλη Ιουνίου. Μετά, που ο κυβερνήτης σας θα περάσει στον Καρκίνο, θα πρέπει να σας βρει κατασταλαγμένους για την πορεία μιας σχέσης και μιας συνεργασίας. Η παραμονή του στον Καρκίνο ευνοεί κάθε εκκρεμότητα που τυχόν έχετε με τρίτους και αφορά κληρονομιές, δάνεια, επενδύσεις αλλά και εκκρεμότητες με το δημόσιο. Για το μπαμπά: Μην συνωστίζεστε άλλο γύρω από ευκαιρίες που δεν ισχύουν. Ξεκαθαρίστε πρώτα όσα έχετε, πάρτε αποφάσεις και μετά συνεχίστε την πορεία σας. Για το παιδί: Το γοητευτικό σας Τοξοτάκι, το πρώτο εξάμηνο του 2013, δείχνει σημάδια νωθρότητας και τεμπελιάς. Προτιμάει να χαλαρώνει, χαζεύοντας ένα εικονογραφημένο βιβλίο, αλλά πάντα αναζητά την παρουσία σας στον χώρο και την συντροφιά σας στο χουζούρι του. Το δεύτερο εξάμηνο, τα πράγματα αλλάζουν, επιδιώκει συνεχώς να βρίσκεται σε κίνηση και η επινοητικότητα του για νέες ζαβολιές και περιπέτειες χτυπάει κόκκινο. Χωρίς να του κόψετε τα φτερά διοχετεύστε την ενέργεια του σε μια δημιουργική ενασχόληση.

Αιγόκερως (23/12-20/1) Για τη μαμά: Αν και μια σημαντική μερίδα των εκπροσώπων του ζωδίου εξακολουθείτε να βρίσκεστε κάτω από την επιρροή του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα, κάτι βέβαια που δεν παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια σε σχέση με το καθεστώς της ζωής σας, από την άλλη πλευρά όμως δεν παύει να είναι μια πρόκληση μπροστά στην οποία μπορείτε να ανταποκριθείτε με τον συνήθη επαγγελματισμό σας. Είστε δηλαδή σε θέση να επιβάλετε την τάξη σε όποιο… χάος κι αν σας ρίξει η ζωή, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα πορεία που θα σας καταξιώσει. Για το μπαμπά: Ο «μεγάλος ευεργέτης» ο Δίας, από τη μια σας φέρνει τύχη από την άλλη θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις για «ανοίγματα» που μπορεί να αποδειχθούν παγίδες.Το εξάγωνο που σχηματίζει ο κυβερνήτης σας με τον Πλούτωνα σας κάνει πολυμήχανο ενώ ο Ήλιος στο Τοξότη και η νέα Σελήνη στην ίδια θέση σας καλούν να διαλέξετε ποιο δρόμο να ακολουθήσετε. Για το παιδί: Το πρώτο εξάμηνο του 2013 ενθαρρύνετε το μικρό σας Αιγοκεράκι, σε όλες του τις δραστηριότητες, για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, κάνοντας ανασκόπηση σε περασμένα επιτεύγματα και επιτυχίες. Το δεύτερο εξάμηνο, οι ρυθμοί του χαλαρώνουν και απολαμβάνει περισσότερο την παρέα των φίλων του. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η διατροφή του καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη πέψη του.

  Υδροχόος (21/1-19/2) Για τη μαμά: Το πρώτο εξάμηνο του 2013 ο Δίας θα βρίσκεται στους Διδύμους και θα ποτίζει με το επεκτατικό του φίλτρο τον τομέα των παιδιών, της δημιουργικότητας και της αυτοέκφρασης. Για το μπαμπά: Ο Κρόνος από το Σκορπιό θα σας ασκεί πολλές πιέσεις κυρίως στο χώρο της καριέρας σας. Απαιτεί συγκρότηση, υπομονή, επιμονή, δόμηση, οριοθέτηση και πολλή μα πάρα πολλή δουλειά. Ο Ποσειδώνας κινείται στους Ιχθύες, το δεύτερο ηλιακό σας σπίτι που σχετίζεται με τα οικονομικά σας. Οι κίνδυνοι απώλειας είναι μεγάλοι γι αυτό προσέξτε αυτούς που κάθονται σε μεγάλα γραφεία και χρησιμοποιούν πολλές αβρότητες για να σας κολακέψουν. Για το παιδί: Ο Πλούτωνας συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στον Αιγόκερω, στο δωδέκατο ηλιακό του σπίτι, βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, φοβίες, ανασφάλειες. Καλό θα ήταν να εστιαστείτε περισσότερο στην υγεία του.

Ιχθύες (20/2-20/3) Για τη μαμά: Ο Δίας μέσα από τον Καρκίνο θέλει να σας δώσει μεγάλη εύνοια, γνωριμίες και γιατί όχι μια μονιμοποίηση-νομιμοποίηση μιας σχέσης. Ζητήματα καριέρας θα σας απασχολήσουν, θα σας δώσουν κίνητρο να βάλετε τα δυνατά σας. «Το συν Αθήνα και χείρα κίνει» είναι το απόφθεγμα που αρμόζει, καθώς αποτυπώνει σε λέξεις το χρώμα της χρόνιας. Για το μπαμπά: Ο Ουρανός μέσα από τον 2ο ηλιακό οίκο φέρνει αλλαγές και ανακατατάξεις στα οικονομικά. Το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα προοιωνίζει κάποιες ανατροπές και δυσκολίες που θα σας αναγκάσουν να αποτινάξετε όποιο άτομο λειτουργεί επιβαρυντικά στη ζωή σας. Ακόμα και ο Κρόνος μέσα από τον Σκορπιό λειτουργεί υπέρ σας, προσθέτοντας στα όνειρά σας ρεαλισμό. Για το παιδί: ο πρώτο εξάμηνο του 2013, το σπίτι και οι οικογένεια καθώς και ό,τι έχει σχέση με αυτά, έχουν προτεραιότητα στα ενδιαφέροντα του.Το δεύτερο εξάμηνο, έχοντας χορτάσει από αγάπη, νοιώθει πλέον δυνατό και χαίρεται να επιδεικνύει τα ταλέντα του. Επιβραβεύστε τις προσπάθειες του.