Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κριθαρένια κρητικά παξιμάδια, κομμένα στη μέση
  • λίγο ξίδι με νερό, για τα παξιμάδια
  • 200 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα, τριμμένη
  • 2-3 κλωναράκια βασιλικού ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καταβρέχουμε ελαφρώς τα παξιμάδια με λίγο ξίδι και νερό.
  2. Βάζουμε σε μια πιατέλα τα παξιμάδια, απλώνουμε πάνω τους το τυρί και το μαϊντανό και συνεχίζουμε με τις ροδέλες της ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και περιχύνουμε τον κάθε ντάκο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
  3. Τηγανίζουμε τα αυγά, προσέχοντας να μη σφίξουν, και τα μοιράζουμε πάνω σε κάθε ντάκο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.

Tips

  • Αν θέλουμε τη συνταγή μας πιο ελαφριά, μαγειρεύουμε τα αυγά ποσέ.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε τους ντάκους με ψιλοκομμένες ελιές θρούμπες ολόγυρα, αφού τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι.