Υλικά για 4 άτομα
- 2 κριθαρένια κρητικά παξιμάδια, κομμένα στη μέση
- λίγο ξίδι με νερό, για τα παξιμάδια
- 200 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα, τριμμένη
- 2-3 κλωναράκια βασιλικού ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, σε ροδέλες
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καταβρέχουμε ελαφρώς τα παξιμάδια με λίγο ξίδι και νερό.
- Βάζουμε σε μια πιατέλα τα παξιμάδια, απλώνουμε πάνω τους το τυρί και το μαϊντανό και συνεχίζουμε με τις ροδέλες της ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και περιχύνουμε τον κάθε ντάκο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
- Τηγανίζουμε τα αυγά, προσέχοντας να μη σφίξουν, και τα μοιράζουμε πάνω σε κάθε ντάκο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.
Tips
- Αν θέλουμε τη συνταγή μας πιο ελαφριά, μαγειρεύουμε τα αυγά ποσέ.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τους ντάκους με ψιλοκομμένες ελιές θρούμπες ολόγυρα, αφού τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι.