Yλικά για 6-7 άτομα
- 2 λίτρα γάλα, κατσικίσιο
- 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κοφτή κανέλα, τριμμένη
- 2 λοβούς βανίλιας (οι σπόροι)
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 φλ. σιμιγδάλι
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 6 αυγά
- βούτυρο για το ταψί
- 3-4 κ.σ. σουσάμι
- κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά, για να μη φουσκώσει.
- Ρίχνουμε στο μείγμα την κανέλα, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ελαφρώς το μείγμα.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με την κρέμα ανακατεύοντας καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
- Μισή ώρα προτού τη βγάλουμε από το φούρνο, την πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με κανέλα.
Tips
- Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα και με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή με ελάχιστο γαρίφαλο ή μοσχοκάρυδο.
- Τρώγεται καλύτερα ζεστή.
- Στο σερβίρισμα μπορούμε να την πασπαλίσουμε και με καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη.