Yλικά για 6-7 άτομα

  • 2 λίτρα γάλα, κατσικίσιο
  • 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα, τριμμένη
  • 2 λοβούς βανίλιας (οι σπόροι)
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 6 αυγά
  • βούτυρο για το ταψί
  • 3-4 κ.σ. σουσάμι
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά, για να μη φουσκώσει.
  2. Ρίχνουμε στο μείγμα την κανέλα, τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει ελαφρώς το μείγμα.
  4. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  5. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με την κρέμα ανακατεύοντας καλά.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  7. Μισή ώρα προτού τη βγάλουμε από το φούρνο, την πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  8. Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με κανέλα.

Tips

  • Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα και με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή με ελάχιστο γαρίφαλο ή μοσχοκάρυδο.
  • Τρώγεται καλύτερα ζεστή.
  • Στο σερβίρισμα μπορούμε να την πασπαλίσουμε και με καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη.