Υλικά για 6 άτομα

Για τις τηγανίτες

  • 1 φακελάκι μαγιά, ξερή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 ml νερό, ζεστό
  • 2 αυγά
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 ml γάλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, βιολογικό

Για τη σοκολάτα

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • φρούτα εποχής ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
  • 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Τηγανίτες: Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το αλάτι και το νερό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό λείο και παχύρρευστο.
  2. Σκεπάζουμε το χυλό με μεμβράνη και τον αφήνουμε για 20 λεπτά σε μέρος ζεστό, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Σοκολάτα: Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
  4. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μαζί με το βούτυρο.
  5. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.
  6. Με ένα πινέλο αλείφουμε το αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και την απλώνουμε στο τηγάνι σαν κρέπα.
  7. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Σερβίρουμε δύο-δύο τις τηγανίτες μαζί με κρέμα σοκολάτας και ψιλοκομμένα φρούτα εποχής.

Τip

Για περισσότερα αρώματα, αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα νερού με χυμό πορτοκαλιού.