Yλικά για 6 άτομα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 8 μήλα, σε φετούλες
  • 6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Την τρυπάμε παντού στον πάτο με ένα πιρούνι.
  2. Απλώνουμε πάνω της τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια.
  3. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε τη μαρμελάδα σε 3 κ.σ. νερό και, μόλις βγει ζεστή η τάρτα από το φούρνο, την αλείφουμε με ένα πινελάκι με τη μαρμελάδα.

Tips

  • Αντί για μαρμελάδα βερίκοκο, μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα ροδάκινο.
  • Την ίδια τάρτα μπορούμε να τη φτιάξουμε με αχλάδια ή βερίκοκα, κομμένα στη μέση.