Yλικά για 6 άτομα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 8 μήλα, σε φετούλες
- 6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 150 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Την τρυπάμε παντού στον πάτο με ένα πιρούνι.
- Απλώνουμε πάνω της τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια.
- Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε τη μαρμελάδα σε 3 κ.σ. νερό και, μόλις βγει ζεστή η τάρτα από το φούρνο, την αλείφουμε με ένα πινελάκι με τη μαρμελάδα.
Tips
- Αντί για μαρμελάδα βερίκοκο, μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα ροδάκινο.
- Την ίδια τάρτα μπορούμε να τη φτιάξουμε με αχλάδια ή βερίκοκα, κομμένα στη μέση.