Υλικά για 6 άτομα
Για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα κανέλας
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Για την κρέμα
- 2 μπανάνες, σε ροδέλες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 250 γρ. τυρί, μασκαρπόνε
- 1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι) ή 2 βανιλίνες
- 50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- κουβερτούρα για το στόλισμα
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα ανακατεύοντας με τα χέρια.
- Σε μία μετρίου μεγέθους ταρτιέρα στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων ομοιόμορφα πιέζοντας με το χέρι μας.
- Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος ώσπου να αφρατέψει και προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από το ψυγείο, μοιράζουμε τις μπανάνες και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
- Αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κουβερτούρα, που θα την τρίψουμε στο χοντρό τρίφτη, όσο ακόμη είναι κρύο.
Tips
- Προαιρετικά, προτού στρώσουμε τις μπανάνες, τις περνάμε για 2 λεπτά από καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη.
- Για να αφαιρέσετε τους σπόρους της βανίλιας, χαράξτε το λοβό κατά μήκος στα δύο και βγάλτε τους ξύνοντας με τη λάμα του μαχαιριού.