Υλικά για 7-8 άτομα

  • 4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)
  • 750 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, βιολογικό
  • 2 φλ. διάφορα φρούτα εποχής, ψιλοκομμένα
  • 8-10 φυλλαράκια δυόσμου, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνας για 5-6 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  3. Μόλις πάρει μια βράση το κρασί, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνα, την προσθέτουμε στο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  4. Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τα φρούτα και το δυόσμο.
  5. Μοιράζουμε σε ποτήρια της σαμπάνιας και αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο να κρυώσει, για 4-5 ώρες.

Tips

  • Μπορούμε να φτιάξουμε το ζελέ από την προηγουμένη.
  • Από φρούτα μπορούμε να διαλέξουμε είτε μόνο από ένα είδος, όπως φραμπουάζ, που ταιριάζουν πολύ, σταφύλια, ροδάκινα, αλλά και μείγμα από οτιδήποτε μας βρίσκεται στο ψυγείο, εκτός από μπανάνες, σύκα και εσπεριδοειδή.
  • Αντί για σαμιώτικο, μπορούμε να βάλουμε μαυροδάφνη ή πόρτο.