Υλικά για 6 άτομα
- 2 αγγούρια, πλυμένα
- αλάτι χονδρό
- ρακή, παγωμένη
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τις άκρες των αγγουριών και κόβουμε σε κυλίνδρους μήκους 5 εκ.
- Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα σπόρια και λίγη από τη σάρκα του αγγουριού, όπως όταν ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια για να τα κάνουμε γεμιστά, έτσι ώστε να σχηματιστούν μικρές κούπες.
- Τα τοποθετούμε με το στόμιο προς τα κάτω σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
- Λίγη ώρα προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε το εσωτερικό κάθε κούπας με λίγο χονδρό αλάτι και το γεμίζουμε με παγωμένη ρακή.
Tips
- Πρέπει να προσέξουμε όταν αδειάζουμε το εσωτερικό των αγγουριών για να μην τα τρυπήσουμε.
- Αντί για ρακή, μπορούμε να σερβίρουμε βότκα.
- Προαιρετικά, στολίζουμε κάθε κούπα αγγουριού με μερικά φύλλα δυόσμου αφού προηγουμένως τα πλύνουμε και τα σκουπίσουμε καλά.