Υλικά για 6 άτομα

  • 2 αγγούρια, πλυμένα
  • αλάτι χονδρό
  • ρακή, παγωμένη

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε τις άκρες των αγγουριών και κόβουμε σε κυλίνδρους μήκους 5 εκ.
  2. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα σπόρια και λίγη από τη σάρκα του αγγουριού, όπως όταν ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια για να τα κάνουμε γεμιστά, έτσι ώστε να σχηματιστούν μικρές κούπες.
  3. Τα τοποθετούμε με το στόμιο προς τα κάτω σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
  4. Λίγη ώρα προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε το εσωτερικό κάθε κούπας με λίγο χονδρό αλάτι και το γεμίζουμε με παγωμένη ρακή.

Tips

  • Πρέπει να προσέξουμε όταν αδειάζουμε το εσωτερικό των αγγουριών για να μην τα τρυπήσουμε.
  • Αντί για ρακή, μπορούμε να σερβίρουμε βότκα.
  • Προαιρετικά, στολίζουμε κάθε κούπα αγγουριού με μερικά φύλλα δυόσμου αφού προηγουμένως τα πλύνουμε και τα σκουπίσουμε καλά.