Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φλ. χοντρές φακές
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμος
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τις φακές αποβραδίς. Την επομένη τις σουρώνουμε και λίγες-λίγες τις περνάμε από το multi.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και κατόπιν το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αν η ζύμη βγει σφιχτή, προσθέτουμε 1 αυγό και ξαναζυμώνουμε.
  5. Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
  6. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι και σερβίρουμε.